Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Typer av mineralolja

Mineralolja, även känd som flytande olja, är en biprodukt av bensin produktionsprocessen. Det är öppet och huvudsakligen består av kolväten alkaner. Det är säkert för mänsklig konsumtion och har godkänts av Food and Drug Administration för personlig vård, kosmetiska produkter och en livsmedelstillsats, även milda babyolja produkter är tillverkade av mineralolja. Det finns tre grundläggande typer av mineralolja: paraffiniska, nafteniska och aromatiska. Paraffinoljor

Enligt Ingenjörer Edge hemsida, är det den molekylära strukturen av långa kedjor av kolväten som skiljer paraffiniska oljor från andra mineraloljor. Paraffiniska oljor innehåller paraffinvax och är den vanligaste basen för produkter smörjolja. Kvaliteter av paraffiniska oljor innefattar ett högre motstånd mot oxidation, ett högre viskositetsindex och lägsta flytpunkt och låg flyktighet. De används inom kosmetikaindustrin, för bearbetning av oljor i gummi, textil och pappersindustrin, som industriella smörjmedel och för tillverkning av motoroljor.


Naftenoljor Den molekylära strukturen av ringar av kolväten skilja nafteniska oljor från andra mineraloljor. Naftenoljor innehåller inte paraffinvax. De egenskaper av nafteniska oljor innefattar god stabilitet, låg viskositet, en låg flytpunkt och hög flyktighet. De är i allmänhet används för applikationer med snäva temperaturintervall där en låg hållpunkt krävs, t.ex. arbetar tillverkning metall vätskor och oljor transformator.
Aromatiska oljor

Aromatiska oljor är avgörande för däckets tillverkningsindustrin. De har en kondenserad ring molekylär förening och, i motsats till namnet, inte har en behaglig doft. De har låg flyktighet och används för att underlätta behandlingen av gummiblandningar. De är också nyckeln till den tekniska prestandan hos däck, särskilt väghållning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135515.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.