Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Vilka är farorna med gammal bensin i bilar?

Ett faktum är att allt försämras när det åldras och bensin är inget undantag. Hur länge din gas varar beror på hur du förvarar den och vad den innehåller. Enligt National Bilister Association, kan hållbarheten av gas varierar från flera år till några månader. Om din gas luktar surt och det är mörkare än färskt bränsle, det är inte värt risken att använda det. Här är vad som kan hända om du gör. Avdunstning

första sak att förvänta sig som din gas blir gammal är avdunstning. Gas är en mycket volatil brygd av kemikalier och de mer flyktiga dem hjälpa till att förånga din gas för bättre förbränning. Dessa flyktiga kemikalier är ljusare än resten så att de avdunstar först och gör din gas tyngre. Tung gas inte förångas inte helt så det är svårare att antända. Du kommer att märka det så fort du vrider på nyckeln - bilen kommer att ta längre tid att starta, och det kan även spotta eller stall. Du kommer också att ha dålig bränsleekonomi och mindre ström när du får på vägen. Du kan leva med dessa problem eftersom de kommer att reda ut när du fyller tanken och börja springa färsk gas genom motorn.
Oxidation

din gas reagerar med luften runt det, börjar en process som kallas oxidering. Oxidation är en reaktion mellan kolväten i ditt bränsle och syre i din tank. Denna reaktion skapar nya kemiska föreningar som gradvis förändra den kemiska sammansättningen av din gas. Kontrollampa tecken är en syrlig lukt och färgförändringar, och skador på din motor kan vara betydande. Oxiderat gas kan lämna tuggummi och lack insättningar över hela bränslesystemet, beläggning din förgasare (om du har en äldre bil) eller koppla dina bränslespridare. Det kan också blockera bränsleledningar, täppa filtret och drastiskt minska din motorns prestanda, om det går alls. Eftersom det är en riktig knepig och en stor kostnad att ta bort dessa avlagringar, bör du tömma din tank och fylla den med färsk gas vid oxidation är troligt.
Föroreningar
< p> När gasen sitter i tanken under en längre tid, kan temperaturförändringar orsaka att kondensation förorena bränslet och dra alkohol ur det. Denna kondens kan internt rosta dina bränsleledningar och tank och även tvinga dig att byta ut dem. Rust skalor kan också falla in i gasen, nedsmutsning ditt filter eller bränslepump. Under vintern kan smitta från kondenserat vatten orsaka ännu mer problem genom att frysa dina gasledningar och stoppa motorn. Bakterier har också varit kända för att häcka i kondenserat vatten där gammalt gas förvaras.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135619.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.