Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Fördelar & Nackdelar med icke förnybara energikällor

Icke förnybar energi utgör 95 procent av världens elbehov. Det amerikanska Department of Energy förutspår att år 2030 kommer användningen av dessa energikällor öka med 35 procent. Kraftigt integreras i vår kultur --- icke förnybar energi har ett enormt antal fördelar, liksom flera nackdelar. Finite

Anledningen till att icke-förnybara resurser är "icke-förnybar" beror på att det finns en begränsad mängd som finns på jorden. Fossila bränslen --- den vanligaste resurs --- kommer så småningom upphöra att existera på planeten om ständigt konsumeras, vilket innebär att så småningom kommer nya, alternativa energikällor behövas
Miljö <. br>

annan stor nackdel med fossila bränslen är att de släpper koldioxid vid förbränning. Frisläppandet av koldioxid skapar en negativ effekt på miljön --- släppa massor av föroreningar som är skadliga för vår planet.

Alternativa energikällor producerar nästan ingen koldioxid --- om någon alls --- jämfört med fossila bränslen, vilket gör dem konsekvent eftertraktade.
förorening

Föroreningar i städer är också ett vanligt problem vid sidan av koldioxid. De nitrösa gaser och svaveloxider produceras, skapa stora mängder föroreningar, särskilt om begränsad till små områden, såsom stora städer. Detta kan leda till händelser, såsom surt regn.
Billiga

Fossila bränslen är idag en av de billigare energikällor på grund av den nuvarande överflöd på jorden. Trots detta kommer en dag förändras, är den nuvarande infrastruktur baserad på fossila bränslen. Detta innebär att de är för närvarande billigare att producera --- samt import och export --- än vad som investerar i alternativa tekniker är för företag.

Enskilda användare av alternativa energikällor tenderar att betala högre priser på grund av bristande tillgång på teknik. De som driver vätgasbilar kan ofta betala priser långt mer än vad fylla upp en traditionell bensindriven bil kommer att betala.
Kraftanläggningar

fossila bränslen upprätthålla förmåga att generera stora mängder ström. Detta är en tydlig fördel --- sedan placera en anläggning i en regional plats potentiellt kan driva hem och byggnader för tusentals miles.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135257.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.