Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Effekten av Elevation på gas körsträcka

En vanlig fråga för förare som har rest i sina fordon från en lägre höjd till en högre eller vice versa är därför det finns en skillnad i gas körsträcka mellan olika höjder. Och medan det övergripande förklaring kan tyckas alltför vetenskaplig vid första anblicken, effekterna av höjden på din gas körsträcka är faktiskt ganska rudimentära. Octane

Vid sin mest grundläggande nivån, är oktan inget annat än en rating som bensin för att beskriva sin "anti-knock" prestanda. Det vill säga, dess förmåga att motstå okontrollerad förbränning i cylindrarna hos en motor. Gas är tänkt att antändas av tändstiften, men när det antänds av kompressionen det orsakar en "knackar", vilket är en explosion av luft och gas som kan skada motorn. Lägre oktanhalter combust från kompression vid lägre tryck.
Vikten av Octane
Octane

nivåer är viktiga eftersom de hjälper förhindra dessa explosioner händer. Över tiden, knackar-mer utdragen vanligtvis kallas pinga-faktiskt kan orsaka skada på en motor och med leda till effektförlust över tiden. Olika motorer är byggda med olika oktaner i åtanke, och din bruksanvisning kommer att låta dig veta vilken oktan du ska använda i din bil.
Motorkompressionsbroms

motorer fungerar genom kompression och kompressionsförhållande din motor avgör nivån på oktan krävs av din bil. Genom att öka kompressionsförhållandet hos en motor kan faktiskt öka hästkrafter av ett fordon, även om det kommer att brinna mer bränsle på detta sätt. Genom att sänka kompressionsförhållandet du sänka sin produktion, men också öka bränsleeffektiviteten. Addera Effekter av lufttryck

Altitude minskar en motorns oktantal krav på grund av förändring i lufttryck. De högre höjder har en lägre lufttryck, vilket innebär en motor behöver mindre oktan att korrekt brand på grund av det lägre omgivningstrycket. I vissa stater, såsom Colorado där höjden är vanligtvis över 5.000 meter i fjälltrakterna, är 85 oktanig bensin som säljs, medan i lägre höjder 87 oktan är det lägsta säljs.
Slutresultat

När en motor kräver lägre oktan till "eld" är den totala effektiviteten i motorn också sänkts, vilket innebär att motorn arbetar hårdare för att uppnå samma resultat. Dock mindre bränsle brinner, vilket innebär den totala bränsleförbrukningen per mil effektivitet ökat eftersom motorn arbetar på ett lägre komprimeringsgrad. Kort sagt, kan du få högre miles per gallon på högre höjder, men kraften i motorn är också något minskad.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135360.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.