Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Symtom på socker i bensintanken

otrogen make? Bully plocka på dig i skolan? Boss sköt strax dig? Ryktet säger att strösocker dumpad i en persons bensintank förstör bilens motor. Hämnden är ljuv. Bokstavligen. Tyvärr (eller lyckligtvis, beroende på vems sida du är på), är denna form av sabotage exakt det: bara ett rykte. Myten

Enligt urban legend, hällde socker i en bensintank löser sig i bensin, värmen från bilen, under körning, orsakar sockergranuler att smälta och bilda en sliskig, cement- liknande substans. Den klibbiga slam rockar då bränsletanken, bränslepumpen, de bränsleledningar, bränslefiltret, de bränsleinsprutningar och motorn. Myt gör gällande att sirapen-belagda bränslesystemet kommer inte längre att köras korrekt, vilket gör att bilen att hicka och hosta under resa på vägen. När bilen är avstängd och motorn svalnar kommer goo förvandlas till en sten-hård substans, avsluta således livslängden på bilens bränslesystem.
Sanningen
< p> Sanningen att legenden är här: socker inte löser sig i bensin så att den inte kan caramelize in gummy ämne som skulle täppa och förstöra bilens bränslesystem. Snarare kommer sockret lösa helt enkelt på botten av din bensintank eller resa genom bränsleledningar som granulat, bara för att fångas av systemets filter (de flesta bilar är byggda med två filter, ett i bensintanken och en i bränsleledningen innan bränsleinsprutarna).
Skadan

Hälla en påse strösocker i någons bensintank kommer att ha samma effekt som en kornig substans skulle ha : potential täpps till bränsle systemets filter. Ett igensatt bränslefilter kan inaktivera en bil, men risken för detta är osannolikt. Teoretiskt sett, en bränslepump eller motorn kan bli igensatta med granulat, men antar filtren gör sitt jobb ordentligt, är det högst osannolikt att inträffa.
Reparation
< p> Att upprätthålla ett rent bränsle filter bidrar till att upprätthålla ett friskt bränslesystem. Skador på ett bränslefilter (såsom ett igensatt filter från socker som hälls i tanken) kan skapa problem med andra delar av systemet. Byte av andra delar av systemet (dvs., gastank eller bränslepump) kan kosta flera hundra dollar. Men bränslefilter för de flesta bilar är billiga (under $ 20 i de flesta fall) och kan bytas utan behov av en mekaniker. En gas tanken kan behöva tas bort och dumpade om tanken sötats med en stor mängd socker, t ex en standard fem pund påse. Ta bort och rengör en bensintank kan kosta flera hundra dollar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135332.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.