Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Hur får man bättre MPG på en 2002 Chevy Blazer

Chevy TrailBlazer är en av de mer populära stadsjeepar i USA. Den Blazer, utsläppt på sin egen plattform för första gången 2002, kom utrustad med en 4.2L, sexcylindrig motor och tillval fyrhjulsdrift. Den grundläggande tvåhjulsdrift modell betygsatt högsta i gas körsträcka, hantera 22 mpg på landsväg. Den grundläggande fyrhjulsdrift kom tvåa på 21 miles per gallon, medan EXT modellerna lyckades bara 20 miles per gallon. Du kan hjälpa din TrailBlazer uppfylla dessa normer gas körsträcka, och eventuellt överträffa dem, genom att följa en rad enkla att följa guidlines. Instruktioner
1

Kör din Blazer förnuftigt, samtidigt som man undviker de dåliga vanor som minskar gas körsträcka. Om du kör aggressivt, måste du sluta. Din Blazer byggdes inte för plötslig acceleration eller stanna på en femöring. I själva verket, enligt US Department of Energy, kan dessa vanor kosta dig 33 procent när det gäller bränsleeffektivitet. Således, undvik tailgating, skruvat in och ut i trafiken och racing från ett stoppljus till nästa.
2

Sänk hastigheten till under 60 km /h när du kör din 2002 Blazer på den öppna motorvägen. Höga hastigheter och luftmotstånd börjar minska din gas körsträcka desto snabbare du reser. Detta beror på att motorn ska ge mer effekt vid högre hastigheter, som brinner extra gas. Använd farthållaren om du måste för att reglera hastigheten. Du kommer att spara gas på lång sikt.
3

Tillåt en betrodd eller kvalificerad GM mekaniker att inspektera din TrailBlazer varje år. Specifikt undersöker din SUV tändstift, bränsleinsprutningar och sensorer syre. Alla dessa komponenter är relaterade till gas körsträcka på att de påverkar hur effektivt din motor körs. Har dem ersättas med nya delar om de fungerar. Du kommer att se en ökning av din gas körsträcka som följd.
4

Kontrollera oljan i din Blazer ofta, och ändra det ungefär var 5000 miles. Överväg att byta olja oftare, kanske var 3000 miles, om du flitigt använder din Blazer off road och /eller för tunga bogsering. Färsk olja kommer att säkerställa att din motor går jämnt och därmed öka din gas mileage.Try byta till en premie syntetisk olja eller låg viskositet olja, eftersom dessa minskar friktionen och minskar belastningen på din motor.
5

Undersök 2002 TrailBlazer luftfilter. Luften filtreringssystem på din SUV är en viktig del av din motor hälsa. En motor som saknar en god försörjning av ren luft till följd av ett igensatt filter kommer att kämpa för att uppnå bra gas körsträcka. Således, kolla ditt filter när du byter olja och installera en ny om originalet är smutsigt eller igensatt upp.
6

uppmärksam på din Blazer s däck. Kolla deras påtryckningar, även om de inte ser ut som om de är låga. Däck som är för lågt kommer att minska din gas körsträcka på grund av den tillsatta mängden friktion och motstånd. Leta efter den föreslagna PSI på sidoväggarna av däcken, och blåsa upp dem till den nivån. Däck som blåses upp till rätt nivå kommer att förbättra din gas körsträcka med upp till 3 procent, enligt statistik från Federal Trade Commission.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135331.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.