Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Element i mineralolja

Mineralolja är en klar, luktlös vätska biprodukt av petroleum. Det är också känt som paraffinolja, flytande vaselin, vit mineralolja och nujol, bland andra namn. Det finns olika användningsområden för mineralolja i skönhet, textil-och bilindustrin, och det är lätt tillgänglig i butikerna. Mineraloljor kan delas in i tre grundläggande grupper: paraffiniska, nafteniska och aromatiska. De första två typerna består av kolväten, främst alkaner, medan aromatiska mineraloljor innehåller doftande kolväten. Paraffinoljor

paraffinoljor är relativt viskös och motstå oxidation, enligt SubsTech.com, vilket gör dem användbara som motor-och industriella oljor. Mest paraffinoljor bygger på icke-cykliska alkaner, eller paraffiner. De är kolväten, så de består endast av väte och kolatomer förenade genom enkla kovalenta bindningar, enligt den Britannica Concise Encyclopedia. Dessa alkaner har en öppen kedja, lång struktur innehållande 15 till 40 kolatomer, enligt Nation Mästare, en online-databas.
Nafteniska

nafteniska oljor har låg viskositet och litet motstånd mot oxidation så de används i måttliga temperaturinställningar och metallbearbetningsvätskor, enligt SubsTech. Nafteniska oljor är baserade på cykliska, ringformade paraffiner eller cykloalkaner. Även kolväten, de har två färre väteatomer per molekyl än alkaner, enligt Britannica Concise Encyclopedia.
Aromatiska Oljor

Aromatiska oljor är biprodukter av raffineringsprocessen av pariffinic oljor. De har aromatiska kolvätemolekyler med en cyklisk struktur (cykloalkaner). De är mörkare i färgen och bra för tätningsmedel och lim, enligt SubsTech.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135259.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.