Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Är olja, kol och gas förnybara resurser?

Kol, olja och naturgas anses inte vara förnyelsebara bränslen, helt enkelt på grund av den tid det tar att fylla på dessa resurser. Kol, olja och gas är alla utformade i stort sett samma sätt, från ruttnande materia, tillsammans med värme och tryck. Även om vetenskapen bakom detta är knappast i tvivel, finns det några som undrar om det finns sätt att producera dessa resurser på ett snabbare sätt - ett sätt som inkluderar inte bara naturliga metoder, utan också människan. Typer

Fast de är alla olika typer av fossila bränslen i form är kol, olja och naturgas i huvudsak skapas på ungefär samma sätt. Djur och växter dör och börjar förfalla. Gradvis, och över en period av många år, skjuter sand och annan materia dessa djur djupare in i jorden. Trycket och värmen från dessa processer bidrar till att skapa dessa tre stora fossila bränslen.
Historia

Vid ett tillfälle, var oljan anses vara en olägenhet hitta. Det skulle fjädra framåt från tunnelbanan och helt förstöra ett område. Idag är det erkänt som en kraftfull lagringsenhet för energi - energi som först användes för miljontals år sedan. Användningen av olja kom först i utbredd användning med uppfinningen av bensinmotorer. Kol användes mycket tidigare, främst som en värmekälla. Naturgas kom in i utbrett bruk under 20-talet, framför allt med moderna apparater och ugnar.
Tidsplan

Många av de fossila bränslena närvarande skördas var bildas under karbontiden ålder (se Resurser). Denna period ägde rum mellan 300 och 350 miljoner år sedan. Även om vissa tror att fossila bränslen är resterna av dinosaurier, är detta inte fallet, dinosaurierna kom inte med på ytterligare nästan 100 miljoner år. Små reptiler, stora insekter och växtliv utgör den nuvarande mixen fossila bränslen.
Making Bränslen

Även om det är möjligt att producera naturgas, kol och olja i en laboratorium i långt färre år än det tar att göra naturligt, detta är inte ett praktiskt alternativ. Vid framställning av något bränsle, måste energitillförsel mätas mot energiutbytet för att avgöra om det finns en nettovinst. Den energi som krävs för att producera dessa bränslen vida överstiger nyttan som tillhandahålls.
Andra teorier

Trots mycket vetenskapliga bevis för motsatsen, vissa fortsätter ändå att öppet ifrågasätta ursprunget till olja och andra fossila bränslen. Vissa tror att de inte är skapade ur ruttnande materia alls, utan snarare andra processer pågår. De säger att bevis stödjer detta eftersom vissa tidigare brunnar tros vara torr har visat sig vara blöt igen. Köpa och sälja The Answer

Andra har svarat tillbaka och hävdar att fossil bevis, särskilt från karbon perioden, kan hittas både i olja och kol. Därför måste ursprunget vara mestadels från den tidsperioden. I fallet med oljefälten synes påfyllning själva, är en möjlig förklaring att olja som var längre ner har sedan haft tid att arbeta sig uppåt och in i befintliga brunnar. Det faktum att det först nyligen kommit i brunnen betyder inte att det gjordes nyligen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135174.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.