Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Hur till Öka bränsle körsträcka för en RAV4

Sedan introduktionen i mitten av 1990-talet, har Toyota RAV4 lyckades konsekvent uppnå goda betyg bränsleekonomi för en liten SUV. Beroende på motortyp och växellåda, är RAV4 klarar upp till 25 mpg vid stadskörning och upp till 31 mpg på landsväg, enligt MPGoMatic.com. Om du äger en RAV4, dock får du inte ta bilens bränsleeffektivitet för givet. Det finns alltid sätt att förbättra gas körsträcka och på så sätt, spara dina surt förvärvade pengar. Instruktioner
1

Ta bort alla extra last från din RAV4. Ju mer vikt du dra runt, desto mer gas du kommer att bränna. I själva verket, enligt Federal Trade Commission, kommer bara en ytterligare £ 100 minska din gas körsträcka med 2 procent. Dessutom måste du avinstallera alla delar du har använt för att shoppa din Toyota, inklusive större däck. Gå tillbaka till ett rent lager RAV4.
2

Utför underhåll på din RAV4 med jämna mellanrum. Ett fordon som löper smidigt kommer naturligtvis, vara mer bränsleeffektiva. Detta innebär att du måste ändra din motorolja ungefär var 3.000 till 5.000 miles och kontrollera att se till att dina däck är helt uppblåst. Du kommer också att behöva ta din RAV4 till en mekaniker för en årlig tune-up. Tändstift, luft-och bränslefilter, och transmissionsoljor alla måste kontrolleras och ändras i enlighet med detta för att ge optimal gas körsträcka.
3

Drive smart. Även detta kan, vid första, verka som en lätt uppgift att utföra, det är svårare än du kanske tror. Det kräver att, som förare, du hela tiden vara medveten om hur du använder din RAV4. Plötsliga utbrott av acceleration, kommer hårda inbromsningar och reser bara 5 mph över 60 mph alla kraftigt minska din gas körsträcka, noterar den amerikanska Department of Energy. Förutse dina stopp, accelererar långsamt och använder farthållaren när det är möjligt på långa vidder av platt motorväg.
4

Placera inte någonting på taket av din RAV4, även om den är utrustad med ett takräcke. Oavsett om det är en kajak, en cykel eller bara bagaget, kommer det att förstöra din SUV aerodynamik och har en negativ inverkan på din gas körsträcka, varnar Federal Trade Commission.
5

göra så få resor som möjligt. Om du har flera ärenden att köra under dagen, försöka göra dem alla på en enda resa. Planera i förväg, och täcka så många stopp som möjligt i minsta avståndet. Dessutom, om det alls är möjligt, försök att undvika områden som tenderar att ha trafikproblem och flera stoppljus.
6

Stäng av din RAV4 om du hittar dig själv fastnat i trafiken eller i en lång rad på enheten -thru. Medan motorn går det brinnande gas, men du faktiskt inte kommer någonstans. Självklart minskar detta hur många miles du kan få per gallon gas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135232.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.