Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Konvertera en Chevrolet från diesel till gas

Chevrolet C /K och GMC lastbilar kan komma utrustade med dieselmotorer, men det kan bli nödvändigt att konvertera bilen till en bensinmotor. Konvertering handlar om att ersätta motorn, dator, bränsletank och ledningar. I vissa fall kan det vara nödvändigt att modifiera motorfästen och avgassystem, men de flesta Chevrolet med 6,2 eller 6,5 dieselmotor kommer lätt rymma GM 350-kubik-tums bensinmotor de har utformats för. Den genomsnittliga bakgård mekaniker kan konvertera en dieselmotor Chevrolet till bensin i ca 10 timmar. Saker du behöver
Välsorterad garage
Engine hissa
Visa fler instruktioner
coverting en Chevrolet diesel till bensin
1

Ta ut diesel motor genom att ta bort kylaren, insugningsröret, avgasgrenrör, tändsystem, dator-och luftsystem, drar ur transmissionen och lyfta motorn ur bilen med en lyftanordning. A /C-system kommer att behöva tömmas och demonteras. Det kommer också att finnas många delar kvar från denna procedur, så förvara dem noga. Märk delarna, om möjligt, och hålla bultar och muttrar tillsammans. Vissa delar kommer att återanvändas.
2

Extrahera dieseltanken, bränslepump och filter genom unbolting dem i en moturs riktning. Om relativt ny kan linjerna rensas ut och lämnas på plats. Medan de flesta nyare Chevrolet lastbilar har bränslepumpen inbäddad i tanken, kommer äldre modeller har antingen en elektronisk bränslepump monterad i fronten av tanken eller en mekanisk pump kopplad till motorn.
3 < p> Installera en tank bensin och pump, och bifoga linjerna om och filtrera genom en skiftnyckel ledningsrör och socket set. Linjerna kan blåsas ut med luft och torkas för att avlägsna diesel, sedan återanvändas. Bränsleledningen upphör vid insugningsröret, och grenröret för den nya motorn kan kräva att en längd av bränsleslangen tillsättas till linjen, beroende på placeringen av bränslet intaget på den använda grenröret. GM 350 motorer har antingen främre eller bakre placering bränsle intag, beroende på modell.
4

Installera den nya bensin motorn genom att sänka den på plats, sedan ansluter transmissionen, radiator (återanvändas), tillbehör ( återanvänds), avgasgrenrör (återanvändas) och befintlig luftsystem. Nya motor-mount bussningar är inte nödvändigt men rekommenderas. En ny dator kommer att behövas, och det kommer i kontakt med bilens elektriska ledningsnät på samma terminal som används för diesel motor, om de är likartade årsmodeller. När du inte använder en dator, de enda anslutningar som krävs för att det befintliga systemet är för generator, batteri och tändsystem. Lastbilens delsystem, för lampor, radio och interiör tillbehör ansluts till bilens elektriska system genom batteriet. Vissa trygghetssystem, utsläpp utrustning och fasthållningsanordningar inte fungerar utan dator, så kolla reglerna innan du ändrar en lastbil för användning utan en. Den nya motorn ska innehålla ett tändsystem, vilka inte används med en diesel setup.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135197.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.