Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Hur är priset på bränsle Beslutad

Priset på bränsle, liksom de flesta produkterna, ligger till stor del genom tillgång och efterfrågan -? Tillförseln av bränslet från producenter och efterfrågan bestäms av användarna. Men det finns flera faktorer som är unika för prissättningen av bränsle, såsom den säsongsmässiga efterfrågan. Funktioner

Priset på ett visst bränsle sätts av både det relativa utbudet och efterfrågan för sin råvara, vanligen petroleum eller, i fallet med etanol, majs, och av utbudet och efterfrågan på bränsle själv. Köpare köpa bränsle för omedelbar leverans, oftast nära punkten för extraktion, eller för framtida leverans i form av ett derivat, oftast på en råvarubörsen.
Betydelse

När det finns en brist på en viss raffinerat bränsle, till exempel på sommaren, när bensin försäljningen traditionellt stiger, stiger priset. Detta kan sporra raffinaderier att förfina mer av detta bränsle, vilket leder till ett större utbud och lägre priser.
Effekter

När priset på bränsle stiger för hög, vissa konsumenter kommer övergången till andra källor. Till exempel kan de som använder eldningsolja för uppvärmning av bostaden ändra till kol eller trä. Detta är känt som en "strukturell" förändring i efterfrågan och kan leda till en långsiktig minskning av efterfrågan på det bränslet, även efter priset sänks. <
Överväganden
p> Vissa regeringar, särskilt i oljeproducerande länder såsom Nigeria och Venezuela, kommer att placera lock på det pris till vilket bränsle kan säljas.
Missuppfattningar

Några människor tror felaktigt att oljekartellen OPEC sätter priset på bränsle. I verkligheten, beslutar OPEC hur mycket olja de ska producera, påverkar dess pris, men inte fast ställa det.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135358.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.