Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Hur är priset på råolja Bestäms?

Ofta hör vi att priset på råolja går upp eller ner. Med rapporterna från dessa förändringar finns det oftast en förklaring till varför. Många faktorer går in i prissättningen på råolja och en förändring i någon av dessa kan påverka konsumenternas kostnader. Definition
priset på ett fat av oljeproducenter

sälja olja genom pipan. Mer specifikt är det en 55-gallon fat West Texas Intermediate råolja. Detta är en mycket högkvalitativ olja som används för framställning av bensin. När du hör priset på råolja går upp eller ner, hänvisat till det pris som betalas för ett fat olja.
Politik

Politik påverkar nästan allt i våra liv, bland annat oljepriset. Större oljeproducerande länder såsom Saudiarabien, Venezuela och Ryssland har alla minskat sin produktion av olja för att driva upp priset. Ofta driver politik dessa beslut mer än ekonomi.
Supply och Demand

Som med nästan varje produkt, leverantörer basen priset på det tillgängliga beloppet (leverans ) och hur mycket folk vill ha det (efterfrågan). Ju högre leverans, desto lägre pris. Den högre efterfrågan, desto högre pris.
Världskrisen

Händelse såsom krig eller naturkatastrof kan ha en stor inverkan på priset på råolja. Kriget i Irak ledde till kraftigt minskad produktion från ett stort suppler av olja. Detta förde lägre leveranser och högre priser. Orkanen Katrina skadade flera stora raffinaderier i Texas och Louisiana, och de var off-line i flera månader. Detta innebar mindre olja raffineras till bensin och andra petroleumprodukter. Som ett resultat, det fanns ett överflöd på marknaden så oljepriserna föll. Tyvärr, minskade också tillgången på bensin, så priset på gas vid pumpen ökar om priset på råvaran sjunkit.
Spekulanter

spekulanter har varit i blåsväder de senaste åren, anklagas för att vara en av orsakerna till 2008 års recession. Spekulanter satsa på om en marknad kommer att gå upp eller ner. Denna marknad kan vara allt från företagets lager till fastigheter, till statsobligationer, till spannmålspriser, till olja. Om de satsar på olja går upp i pris, kommer de vill köpa varor till ett lägre pris och sälja till ett högre pris. Detta minskar mängden av olja som finns och skjuter upp priset.
Säsonger
p Det är mer olja används under vintern än under våren på grund av att oljan är en primär värmekälla för många människor runt om i världen. Ju kallare temperaturerna, det högre behovet av uppvärmning och en ökad användning av olja.
Produktionskvoter

Organisationen för de oljeexporterande länderna (OPEC) är en kartell mellan 12 länder i Mellanöstern som producerar ca 1/3 av världens oljeförsörjning. Representanter från dessa länder träffas regelbundet för att avgöra hur mycket olja som de kommer att pumpa ur marken dagligen. Detta påverkar hur mycket råolja finns att köpa på den öppna marknaden. Ju mindre de producerar, desto högre priset vara.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135271.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.