Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Ultrasonic svavelavlägsnande

Råolja innehåller svavel , som bildas som organiskt material sönderdelas till fossila bränslen . Statliga regler skall utsläppen från råolja - baserade produkter för att innehålla låga svavelhalter . Utsläpp

motorerna som driver bilar, båtar och liknande maskiner släpper ut svaveldioxid då petroleumprodukter brinna . För att minska mängden svavel i petroleumprodukter biprodukter , har råolja traditionellt behandlats med en teknik kallad hydrosulfurization , där väte används för att minska mängden svavel i oljeprodukter .
Ultrasonic

ultraljudvågor är en alternativ teknik för att hydrosulfurization , där högfrekventa ultraljudvågor kombineras med väteperoxid för att förändra den kemiska sammansättningen av olja. Under processen , högfrekventa ljudvågor får väteperoxid för att ge en av sina två syreatomer till svavel för att späda ut det och bildar vatten som en biprodukt .
Kostnad

Ultrasonic avsvavling minskar kostnaderna för att avlägsna svavel från råolja på grund av minskningen av vätgas som används i processen jämfört med hydrosulfurization .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135669.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.