Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Hur man kan förbättra gas körsträcka på en F150

Om du kör en Ford F-150 pickup, då du redan vet din bil inte kommer att uppnå samma höga gas körsträcka som en kompakt sedan eller kombi. Din lastbil är gjord för kraft: dragande, bogsering och sling lera medan off-road. Även en ekonomisk F-150, utrustad med en mindre V6, är helt enkelt inte kommer att toppa listorna när det kommer till stretching varje mil per gallon. Lastbilens form och vikt helt enkelt inte kommer att tillåta det. Men att få bättre gas körsträcka är inte en meningslös strävan. Det finns sätt att göra varje droppe bensin räknas. Instruktioner
1

Shed vikt. Enkelt uttryckt, måste du ta bort alla onödiga last och eftermarknaden tillbehör från din F-150. Även om det är trevligt att ha en personlig lastbil, de överdimensionerade däck, grill guard, störtbåge, verktygslåda och lift kit är bloggat bilen ner och göra det bränner extra gas.
2

Höj din baklucka. Även om du kan vara benägen att tro att en sänkt bakluckan kommer att minska motståndet på din pickup, är detta inte sant. Mer än att bara hålla din last från att glida på motorvägen, hjälper din baklucka bilda en virvlande massa luft bakom hytten på din lastbil som faktiskt minskar friktion och förbättrar bränsleekonomin.
3

Gör en resa och konsolidera. Du kommer inte bara att spara slitage på din F-150, kommer du att spara gas genom att planera framåt och kör alla dina ärenden på en gång. Karta en rutt som tar dig vart du behöver gå i minst tid och avstånd. Försök att undvika stadstrafik och stoppljus, liksom ojämn terräng.
4

Ta det lugnt på både gasen och bromsen. Aggressiv körning och fortkörning kommer att förstöra din F-150: s bränsleeffektivitet. När du börjar, skynda långsamt. Dessutom, när man kommer till ett stopp, sakta ner i förväg i stället för att smälla på bromsen i sista minuten. Om du tenderar att ha en bly fot, prova att använda farthållaren när på motorvägen, för att hålla en jämn hastighet. Försök att inte överskrida 60 mph.
5

byta olja regelbundet och se till att dina däck är ordentligt pumpade. Underhålla din Ford pickup är nödvändig för att uppnå bästa möjliga bränsleekonomi. Den smidigare din motor kör, desto mindre gas det ska brinna. När du byter olja, överväga en kvalitet syntetisk, eftersom det kommer att bidra till att minska friktion och förebygga slitage. Kontrollera också din luftfiltret när oljan byts, och byt ut filtret om det är smutsigt. Slutligen, kom ihåg att kontrollera dina däck, eftersom för lågt lufttryck orsakar din lastbil för att arbeta hårdare och avfall gas.
6

Förvandla din F-150 av när du har att vänta. När du låter din lastbil på tomgång i mer än ett par minuter, kommer du att slösa mer gas än om du helt enkelt slå av tändningen och starta det igen när du är redo att flytta.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135270.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.