Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Olika sätt att öka gas körsträcka utan att förlora Power

Med det höga priset på gas gör alla nervösa, är det rimligt att du letar efter ett sätt att öka din gas körsträcka. Dock kommer många av de alternativ där ute resultera i att du förlorar makt eller att behöva ta ett steg ner i prestanda. Även om det kan verka som det enda alternativet, är sanningen den att det finns många sätt att spara gas utan att förlora makten i processen. Håll din bil i Shape

Det bästa du kan göra för att förbättra gas körsträcka (och kanske även vinna makt i processen) är helt enkelt, att hålla din bil i toppskick. Bara blåsa dina däck till rätt tryck kommer att förbättra din gas körsträcka med över 3 procent. Andra saker du kan göra är att använda den rekommenderade betyget motorolja och se till att du ändrar det som föreslås av tillverkaren (särskild information för att följa bör vara i bilens ägare manuell).

Köra din luftkonditionering alla tiden kommer att sänka din gas körsträcka, så öppna fönstren när det är möjligt. Luftfilter bör hållas ren eller bytas ut när de spricka eller börja läcka. Slutligen kommer en motor som är i god form att arbeta mer effektivt. Detta omfattar allt från gapet mellan dina tändstift till bränsleinsprutarna. När motorn inte fungerar som den ska, har din bil för att arbeta hårdare, med mer gas i processen.
Ändra dina körvanor

Ibland är det de små sakerna du gör varje dag som öka eller minska din gas körsträcka. Till exempel kör över 60 miles per timme minskar din gas körsträcka betydligt, vilket är varför du bör försöka hålla sig under hastighetsgränsen. Om du kör fortare än så, använd farthållaren, så din bil inte slösa bränsle genom att starta och stoppa eller tomgång kontinuerligt under körningen.

Stäng alltid av motorn om du bara väntar runt (lämnar motorn på avfall bränsle). Men om väntetiden är kort (under fem minuter), hålla den igång, så startar bilen använder mer gas än att hålla på den för korta tidsperioder.

Slutligen befria din bil av övervikt. Det är lätt att lägga till 50 eller fler pounds till din bil genom att lagra oanvända saker i bagageluckan eller på ett takräcke. Håll din reservdäck och andra grundläggande väsentligheter med dig, men leksaker, väskor och andra röran bör rensas ut. Detta i sig kan förbättra din gas körsträcka med upp till 2 procent.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135193.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.