Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Typer av gas Motors

Gas motorer eller motorer, är maskiner som omvandlar energi till mekanisk rörelse. Termen "gas" används ofta för en mängd olika bränslen såsom bensin, naturgas och jetbränsle. Gasdrivna motorer använder dessa bränslen för att omvandla kraften i rörelse. Det finns flera primära typer av gasmotorer används i olika maskiner från bilar till flygplan. Kolv-cylinderenhet

Kolv-och-cylindriga motorer anses förbränningsmotorer och drivs med bensin. Förbränningsmotorer använder förbränning av bränslen som bensin inuti en förbränningskammare för att omvandla energi till mekanisk energi. Kolv-och-cylindriga motorer använder kraften från förbränningen av bensin på huvudet av en kolv att röra en cylinder i en snabb back-och-tillbaka rörelse. Denna rörelse producerar mekanisk energi som ofta används för att driva bilar.
Rotary

roterande motorer ursprungligen utvecklades av Dr Felix Wankel och kallas ibland Wankel motorer eller Wankel roterande motorer. Roterande motorer är också en typ av förbränningsmotor. Dessa motorer använder en eller flera rotorer som vibrerar och roterar för att skapa mekanisk påfrestning som sedan kan skapa mekanisk energi. Roterande motorer använder bensin för att driva sina rotorer och är vanligt förekommande i motorcyklar.
Turbiner

gasturbinmotorer, kallas ibland jetmotorer, används främst att driva flygplan. Turbinmotorer finns i en mängd olika typer som turbojet, turbofläkt och turboprop. Dessa motorer är en typ av framdrivningssystem som använder jet bränsle för att generera dragkraft och flytta ett flygplan genom luften. Turbinmotorer är konstruerade för att ha en hög uteffekt och hög termisk verkningsgrad vilket gör dem idealiska för flygplan. Också, natur-gaseldade turbiner, används i elproduktion
Naturgas

naturgasmotorer liknar motorerna finns inuti bilar -. De båda använda ett tändstift för att antända bränslet. Naturgasmotorer dock använda naturgas istället för bensin för att driva fordonet. Naturgas bilar har mindre påverkan på miljön, eftersom naturgas består huvudsakligen av metan och befriar inte samma mängd utsläpp som bensindrivna fordon gör. De är också betydligt billigare att driva på grund av den låga kostnaden för naturgas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135590.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.