Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Offshore Drilling Tools

De verktyg som används för oljeborrning till havs är en kombination av state-of-the art datateknik och hållfasthetslära. Arbetet är farligt, främst på grund av kraften från gas eller olja när den frigörs från under havsbotten. Offshore borrning är en tredelad process som involverar många små steg. Verktyg måste vara av högsta kvalitet för att förebygga arbetsrelaterad saktar haverier och livshotande tillstånd. Borrigg

Offshore borrning inleds med placeringen av en borrigg --- en plattform placerad i vattnet. Dess syfte är att hitta den "fällan", det vill säga den plats där oljan eller gasen insättning lögner. Ingenjörerna använder seismiska undersökningar för att avgöra om eller inte att borra. De kan inte veta säkert att fällan ska vara produktiv tills de genomför provborrningar. En borr sjunkit till den potentiella fällan med en navigationsenhet fäst rapportera information tillbaka till riggen. När fällan passerar uppbåda
Production Platform

, en produktions-plattform ersätter borriggen. Kranar fixerade på pråmar montera plattformen på plats. Djupet och området i fällan att avgöra vilken typ av plattform att använda. Företag använder jackup riggar, med benen knutna till havets botten, i grunt vatten. De använder semisubmersible golv riggar efter ca 4000 meter. I de allra djupaste vatten, ned till cirka 8.000 meter, använder de Borrskepp. Dessa är utrustade med mycket exakta instrument för att styra navigation och funktioner nedan.
Borrar och Pipe
p Det är en skivspelare på plattformens golv. Ett rör med en borr roteras från denna skivspelare för att borra i havsbotten. Längre rörlängder tillsättes därefter för att nå djupare in i jorden. De borrkronor finns i olika diametrar upp till cirka 36 inches. Rör kan nå så långt som 30 meter. Det kan ta veckor för borren att slå olja. De två typer av borr som används är rock Bits-och diamant.
Borrvätska

Borrvätska är gjord med en kombination av vatten, lera, baryt och en mängd av kemikalier. Dess syfte är att kyla och smörja borrkronan som borrar in i havsbotten. Det ger också trycket att hålla oljan från spricker uppåt. Fluiden pumpas genom hålen i borrkronan vid en hög hastighet för att producera tryck som behövs.

När oljan dras upp från fällan genom
Vatten Separatorer rören måste den separeras från vattnet. Vattnet som har blandats med oljan kallas produceras bildas vatten (PFW). Det måste rengöras innan den kan återföras till havet. Mekaniska separationsanordningar gör det möjligt att göra detta.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135565.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.