Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Hur man kan förbättra Tacoma gas körsträcka

Eftersom det är en kompakt pickup med en liten motor, uppnår Toyota Tacoma bättre bränsleekonomi än många andra pickup lastbilar. Den Tacoma kan ha en fyra-eller sex-cylindrig motor. Den mest bränsleeffektiva versionen är den 4-cylindriga, kombinerat med 2-hjulsdrift och en manuell växellåda. En Tacoma med denna konfiguration kan uppnå 29 miles per gallon. Även om din specifika Tacoma kan vara mindre bränsleeffektiva, kan du förbättra fortfarande bränsleekonomin. Instruktioner
1

Följ en regelbunden tune-up och underhåll schema. Oavsett dess år, bör du ta Tacoma till en kvalificerad mekaniker eller återförsäljare (om det fortfarande är under garanti) för en årlig tune-up av motorn och dess komponenter. Regelbunden motor och transmission oljebyten är ett måste. Det är också nödvändigt att kontrollera både luft-och bränslefilter, liksom lastbilens tändstift. Om allt är i toppskick, kommer Tacoma få bättre gas körsträcka.
2

Motstå tvång att shoppa din Tacoma. Många Tacoma förare tycker att lägga till en personlig touch på sin lastbil. Detta inkluderar ofta installera en hiss kit, grill vakter, barer steg, skrymmande all-terrain däck och diverse andra tillägg. Allt som ökar i längd eller vikt av lastbilen kommer att minska sin gas körsträcka. Genom att undvika dessa tillbehör kommer din Tacoma behålla sina aerodynamik och stock vikt, vilket ger den största potentialen för bränsleeffektivitet.
3

begränsa mängden vikt i Tacoma tvingas att dra eller bogsera. Också begränsa avståndet trucken måste dra eller bogsera tunga föremål. Den extra vikten kommer allvarligt att minska bränsleförbrukningen i Tacoma kan uppnå. Lasta eller koppla nyttolasten så snart som möjligt för att få ut det mesta av din Toyota.
4

Kör din Toyota Tacoma inom skyltad hastighet vid alla tidpunkter. Oavsett året av din Tacoma eller vilken typ av motor eller växellåda har det, är att trucken inte lämpad att utföra effektivt vid höga hastigheter. Allt över 60 mph börjar skära i Tacoma bränsleekonomi.
5

Tvätta Tacoma regelbundet och ge den ett vax. Även lastbilar är ofta tänkt att gå till jobbet och bli smutsig, kan lagren av smuts minskar faktiskt gas körsträcka. En lastbil som tvättas och smidigt vaxat blir något mer aerodynamisk. En Tacoma som är mer aerodynamisk är bättre rustat för att maximera sin bränsleeffektivitet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135616.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.