Svenska Bil >> bränslen >> diesel Fuel >> Content

Hur gör jag Töm vatten ur en Chevy Diesel Pickup?

Dieselmotorer har bättre bränsleekonomi och producera mer vridmoment vid låga varvtal än bensinmotorer. En av nackdelarna med dieselbränsle är att det absorberar vatten, vilket kan orsaka metallpartiklar i motorn för att rosta och täppa bränsleinsprutaren. Dieselmotorer är utrustade med ett bränsle vatten separator som filter och separerar vatten och andra föroreningar från dieselbränsle så att du kan uppnå maximal prestanda. Din Chevy truck har en sensor som indikerar när du behöver tömma ut vattnet ur bränslet vattenavskiljaren. Du kan behöva byta bränslefiltret när du tömmer vattnet. Saker du behöver
Slip-spårs tång
liten hink nära Old bränsle kan
Visa fler instruktioner
1

Avlägsna fender väl beläget strax ovanför framdäcket från passagerarsidan av lastbilen genom att dra de plastclips ut. Klippen är runt kanten på fender väl och bör vara lätta att ta bort för hand.
2

Leta upp separator bränsle vatten, som är inbyggd i botten på bränslefiltret på den sida av motorn. Bränslefiltret /vatten separator är en rund kapsel ca 10-12 inches lång och är oftast vit. Borttagning av fender väl gör det lätt att komma åt botten på bränslefiltret utan att öppna huven.
3

Koppla sensorn kontakten från sensorn, vilket är på botten av bränslet vatten separatorn. Det är en plast låsningsfliken på sensorns kontakt som du behöver för att böja tillbaka för att lossa kontakten så att den kan glida ut.
4

Placera liten hink under bränsle vatten separator.

5

Lossa gängorna på plasten petcock ventilen på botten av bränsle vatten separator genom att dra i ventilen i toppen med ett par slip-fogar tång och vrida moturs. Vrid petcock ventilen försiktigt så att du inte gängorna.
6

Skruva petcock ventilen och O-ringstätning från botten av bränslet vattenavskiljaren och ställ dem åt sidan. När du skruva loss och ta bort petcock ventilen, hittar du på O-ringen ventil på toppen av trådarna för att säkerställa en tät förslutning mellan petcock ventilen och bränsle vatten separator.
7

Töm vatten från bränslet vattenavskiljaren i den lilla plasthink.
8

Smörj O-ringen med vaselin för att hålla den på plats och skydda gummit från klämmande och uttorkning. Placera en dime-stora mängd glidmedel på fingret, sedan gnugga gelé runt ringen på båda sidor för att belägga det jämnt.
9

Placera O-ringen tillbaka över gängorna på petcock ventil och sedan dra åt dem tillbaka i position på bränsle vatten separator. Du är helt enkelt att sätta tillbaka dem på plats och kommer att behöva vända dem medurs tills du inte kan slå dem längre.
10

Grip petcock ventilen med slip-spåret tång och vrid medurs för att ytterligare skärpa dem på bränsle vatten separator. Var noga med att inte över-skärpa och skala av plast trådar.
11

Anslut sensorn tillbaka till sensorn kontakten på undersidan av bränslet vattenavskiljaren på samma sätt som du tog bort det. Den Låsfliken bör låsa på plats, men du kanske måste trycka ner för att se till att den låser.
12

Sätt tillbaka fender väl på trucken genom att trycka plastclips tillbaka till hål runt fender. Du kan behöva en andra person för att hålla den på plats så att den är korrekt justerade.
13

Öppna huven på lastbilen för att komma till toppen av bränslefiltret på passagerarsidan av lastbilen. Detta är en vit kapsel med ett silver eller aluminium ovanpå det och gummi eller metall bränsleledningar som leder in i det.
14

Prime filtret genom att trycka in på metallgrundfärg kolven knappen ovanpå tills du kan inte driva det längre. Detta pumpar bränsle tillbaka till bränsle vatten separator så att lastbilen kan starta.
15

Häll den avrunna vattnet i ett gammalt bränsle kan och ta den till ett bränsle återvinningscentral eller auto delar butik som återvinner bränsle. Korrekt återvinning förhindrar farliga bränslen från att läcka in i vattentillförseln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/diesel-fuel/135002.html

Previous:
Next:

diesel Fuel

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.