Svenska Bil >> bränslen >> diesel Fuel >> Content

Fakta om Diesel Fuel

Diesel är en typ av bränsle (och motor) förekommer i bilindustrin användning, vilket är en måttlig konsistens, det är en tjockare, tyngre bränsle än vanlig bensin utan att nästan tyngden av smörjolja. På grund av denna måttlig status är de petroleumbaserade föreningar som används för att göra dieselbränsle kallad "medeldestillat." Dieselbränsle kan ha ytterligare tillsatser förutom de petroleumbaserade föreningar som är dess bas, och den är endast avsedd för användning i dieselmotorer. Diesel vs Bensin

Medan bensinmotorer använder en gnista för att bränna bränslet, inte diesel inte combust så lätt och kräver ökad motorkompressionsbroms att skapa den värme som behövs för att det ska brinna. Trots den stereotypa bilden av stora, smutsiga "stora riggar" brinnande diesel vid snabb takt, på grund av energiinnehållet i bränslet, dieselmotorer faktiskt använda 30 procent mindre energi (bränsle) än bensinmotorer, antar likartade nivåer av motorns prestanda.

Diesel bränslekvalitet

Flera faktorer används för att undersöka kvaliteten på olika dieselbränsle. Cetantalet refererar till den relativa lätthet med vilken dieselbränsle kan förbrännas i motorn, speciellt vid låga temperaturer. Låg temperatur användbarhet är sin egen faktor, en bedömning av hur lätt bränslet strömmar in i motorn, vilket minskar sannolikheten för att det kommer att täppa upp i filtret i kalla temperaturer. Smörjförmåga är graden till vilken bränslepumpen och injektorn kommer att utsättas för slitage när bränslet används. Renhet av dieselbränsle hänvisar till sin brist på vatten och andra partiklar, som, om de tillåts att bygga upp, kan skada systemet bränsleinsprutning.
Ny Svavel förordningar

Som av 2007, är alla dieselfordon endast avsedd att drivas med Ultra lågsvavlig diesel (ULSD) i motsats till LSD, den tidigare standarden. Denna nya utsläpp förordningen begränsar mängden svavel i diesel till 15 ppm eller mindre. Senast den 1 december 2010 har EPA krävs att allt bränsle på marknaden vara den nya ULSD sorten.
Dieseltillsatser

Tillsatser speciellt gjorda för dieselbränslen är ofta ingår i bränsle eller säljs till konsumenter för att lägga till bränslet själva. EPA: s webbplats finns en lista över alla de dieseltillsatser registrerats av producenten. För närvarande tillgängliga för konsumenter finns hundratals tillsatser som skapats av dussintals företag. Addera nya dieselbilar

samhället kräver mer bränsleeffektiva fordon, biltillverkare är ivriga att bevisa att konsumenter som diesel och smutsiga inte längre behöver vara synonymt. 2009 såg flera nya modeller av bilar utrustade med de mer effektiva dieselmodeller som hoppas tillverkarna kommer att skapa en renare och sportigare association med ordet "diesel". Volkswagen presenterade två dieslar - en SUV (Touareg TDI) och en sedanmodell (Jetta TDI). Mercedes-Benz, Audi och BMW har även diesel erbjudanden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/diesel-fuel/134817.html

Previous:
Next:

diesel Fuel

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.