Svenska Bil >> bränslen >> diesel Fuel >> Content

Skillnad mellan Fotogen & Diesel Fuel

Även fotogen och dieselolja är både skapas under processen för raffinering av råolja, det finns många skillnader som skiljer de båda typerna av bränsle. Dessa skillnader leder direkt till de sätt på vilka de två bränslen används. Historia

Fotogen började tillverkas för användning i lampor av Abbasid kalifat i 850 e.Kr. och har använts sedan dess. Dieselbränsle var inte vetenskapligt dokumenterade eller flitigt tills uppfinningen av dieselmotorn 1892 av Rudolf Christian Karl Diesel.
Struktur

Dieselbränsle har en stel molekylstruktur bestående av 16 kolatomer och 34 väteatomer. Fotogen, å andra sidan, inte har en uppsättning molekylära struktur och är snarare en sammanställning av kolvätekedjor som består av mellan 12 och 15 kolatomer.
Production

oljeraffineringsprocessen utförs genom upphettning och destillation av råolja. Under denna process är fotogen framställs först vid en temperatur av mellan 150 grader C och 275 grader C, medan dieselbränsle sker senare i processen vid en temperatur av mellan 200 grader C och 350 grader C.

Kostnad

Dieselolja är mycket reglerad och dyr att förädla och producera. Dess försäljning är vanligtvis beskattas, och dess priser är flyktiga och baseras på marknadsmässiga villkor. Fotogen priser är vanligtvis lägre och mer stabil, och i USA, är dess försäljning inte beskattas.
Använder

Fotogen används vid framställning av värme och ljus, som en ingrediens i jetbränsle och som bränsle för matlagning i utvecklingsländer. Dieselbränsle används i en mängd olika fordon, inklusive lastbilar, tåg och vissa bilar. Det kan också användas för att göra el med hjälp av dieseldrivna generatorer och som eldningsolja.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/diesel-fuel/134808.html

Previous:
Next:

diesel Fuel

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.