Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man kör en Model A Ford Sedan

Köra en Model A Ford är en fråga om att följa enkla steg som kommer att bli nästan automatiskt när du har kört för en kort tid. Du kommer att behöva för att bli bekant med gnista reglaget och gasreglage styrstavar på rattstången strax under ratten samt växelspaken och pedalerna golv. Kontrollera att växelspaken är i neutralläge genom att flytta det. Om den vaggar, då är i neutralläge. Instruktioner
1

Bekanta dig med växelspaken. Hävarmen verkar i en "H"-konfiguration. Neutral är i centrum, visualiserade som H: s horisontella fältet mellan de två vertikala stolpar. Första växeln är längst ned på den vänstra vertikala, andra på toppen av den högra vertikala och tredje på botten av den högra vertikala strecket. Reverse är på toppen av den vänstra vertikala.
2

Vrid startnyckeln till höger, dra ner på den gnista styrstången på vänster sida om ratten och tryck uppåt på throttle spaken på den högra sidan av kolonnen. Tryck ner med din högra fot på startnyckeln placerad på golvet till vänster och ovanför gaspedalen. När motorn startar, låt den värma upp för ett ögonblick.
3

Släpp bromshandtaget på vänster sida nära benet och tryck ner på kopplingspedalen, den som är längst till vänster, med vänster fot. Den växelspaken är i neutralläge, så dra den till vänster och ned till första växeln. Gradvis Lyft din vänstra fot från kopplingspedalen när du använder din högra fot att försiktigt trycka ner gaspedalen. Bilen kommer att börja gå framåt.
4

Shift in tvåans växel som din vinst fart. Återigen trycka ned kopplingspedalen och tryck växelspaken upp något och sedan över till höger och hela vägen upp. Släpp försiktigt ut kopplingspedalen och fortsätter accelerera.
5

Shift in tredje växeln som modell A får mer fart. Bara kopplingspedalen trampas ner och dra växelspaken rakt ned i tredje växeln och släppte ut kopplingen. Vid denna punkt Model A är inställd för körning på den öppna vägen.
6

stopp för en stoppskylt eller trafikljus kräver att du bromsa fordonet med pedalen till höger om kopplingen. Som du bromsar med höger fot, tryck in kopplingen med vänster och flytta bilen i friläge eller, om du känner dig säker, i första hålla foten på kopplingspedalen. När du kan gå, återigen låta foten från kopplingspedalen och följa samma förfaranden som ovan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149117.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.