Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur du koppla din mobiltelefon trådlöst via bilradion

Bluetooth är ett kommunikationsprotokoll som gör att enheter kan interagera trådlöst. Med Bluetooth-teknik kan du ansluta din mobiltelefon att spela upp ljud via bilens radio. Din telefon kommer vidarebefordra ljudet till en separat enhet som kallas Bluetooth radiosändare. Sändaren sänder ljudet på en FM-station som din bil kan plocka upp den. Detta kan tillåta dig att kommunicera handsfree under körning, vilket gör det säkrare och lättare att ringa samtal på språng. Saker du behöver
Bluetooth-aktiverad mobiltelefon
Bluetooth radiosändare
Visa fler instruktioner
1

Setup radiosändaren. Ansluta enheten till din cigarettändare och slå på den. Välj en station standard radio. Företrädesvis utse en radiostation som inte används i ditt område. Detta kommer att se till att det inte interferens med FM-överföring.
2

Aktivera Bluetooth på din telefon. De flesta telefoner håller inte Bluetooth-aktiverad hela tiden på grund av den extra krävs strömförbrukningen. På de flesta telefoner kan du aktivera Bluetooth genom att gå till sektionen Verktyg i huvudmenyn och sedan välja Bluetooth kategorin. Väl i Bluetooth kategorin, bör det finnas en möjlighet att växla den på eller av. Sätt på den. Om Bluetooth inte är listade under verktyg kategori, hänvisa till din bruksanvisning om hur du aktiverar Bluetooth.
3

ihop de två enheterna. Vänd telefonens Bluetooth-avsökning på. Detta ligger i Bluetooth-kategorin. Skanningen sätter telefonen i ett läge som gör att andra enheter för att se att det är att acceptera anslutningar. Du bör få en anslutning begäran från radiosändaren ber om ett lösenord. En populär lösenord som används för att ta emot Bluetooth-anslutningar är 0000. Om detta inte fungerar, hänvisas till bruksanvisningen för sändaren, eftersom varje enhet kan ha en annan tilldelad lösenord.
4

Ställ in bilradion på den förinställda station konfigureras på radiosändaren. Radiostationen och radiosändaren måste synkroniseras till samma station för att dina bilhögtalare att ta emot sändningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148345.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.