Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man växlar Med Double Clutch Technique

Dubbel kramade är ett medium-svårighet körteknik som kommer att förbättra smidigheten i din körning. Utgångspunkten för dubbel klänger är enkel, men utförandet av den drivande teknik kan vara ganska svårt att lära sig. När dubbelkoppling tekniken behärskas, kan du minimera slitaget på motor och koppling, och gör din körning mycket smidigare, speciellt på motorvägshastigheter. Saker du behöver
Manuell växellåda fordon
Goda kunskaper i bilens makt band och RPM lyhördhet
Visa fler instruktioner
1

Ta en tur runt i din manual transmission utrustat bilen, och anteckna dina nedväxlingar. Om du inte är dubbel kramade redan, inte bilen kränga framåt när du nedväxling? Gör varvräknaren någon galen raglande av sin egen? Detta är inte bra för din koppling disk, tryckplatta eller motor.
2

Förstå premissen bakom dubbla kramade tekniken. Göra en nedväxling direkt, dvs kopplingspedalen, växling till en lägre växel och sedan släppa kopplingen för att "Whomp!" Känslan är mycket tufft på din koppling, orsakar det att slitas ut mycket snabbare. Dubbelklicka kramade kräver växling i friläge mellan växlarna, så att du kan "REV-match," eller linje upp motorns varvtal mellan de två kugghjulen så att övergången är slät.
3 < p> Försök den dubbla clutched nedväxling mellan fjärde växeln och tredje växeln, eftersom detta är det enklaste att åstadkomma utan slipning på kugghjulen. Prova att dubbelklicka kramade på en yta gata först, reser i fjärde växeln på cirka 35 miles per timme.
4

Tryck ned kopplingspedalen och skift bilen i friläge. Låt upp kopplingspedalen tills den lossnar. Oroa dig inte för att gå för fort, kan du få ner det senare. För nu, bara ta det lugnt och låta det komma.
5

Observera att din RPM börjar sjunka. Nu, med den bilen stilla i neutralläge, "blip" gasreglaget genom att ge en bra bit av trycket på gaspedalen ganska snabbt. Detta kommer att orsaka att motorn buffra upp till ett högre varvtal, eftersom det i friläge finns det inget ingrepp med drivlinan att äta upp rev kraften i din bil.
6

Se till att motorn är ca 4000 rpm eller så, beroende på vilken modell av din bil, snabbt ner kopplingen igen och dra växelspaken från fjärde växeln i tredje. Nu släpper kopplingen och ger dig iväg, i en lägre växel utan den otäcka bula som kommer från en snabb nedväxling, och även utan slitage på koppling disk som kommer från att hålla den intryckt i under lång tid medan det finns ström kör genom drivlinan. denna teknik
7

Öva tills du kan bygga upp hastigheten på dina övergångar. Så småningom kommer du komma till den punkt där det dubbelkoppling manöver, och den extra växling till neutralläge i mellan, är andra natur och inte ens märkbar för dina passagerare, förutom det faktum att din manuell växellåda körning blir extremt slät.

8

Bemästra enklaste dubbelkoppling skift, den ena från fjärde växeln till tredje växeln, ner pat och sedan kan du prova några andra. Den mest användbar för dig kommer att vara övergången från femte växeln till fjärde växeln - eller från sjätte växeln till femte växeln i en sexväxlad manuell växellåda -. Eftersom detta ofta kommer att användas för att passera på motorvägen eller klättring kullar

9

Din teknik kommer att förbättras med tiden tills dina passagerare kommer inte ens att kunna känna att du är växling. De kommer att tacka dig, och din bil kommer att tacka dig också.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/147927.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.