Svenska Bil >> Driving Safety >> kÖRSKOLA >> Content

Hur man kör Manuella Gears

Du kanske, someday, hitta dig själv att behöva köra en manuell växel fordon. För dem som aldrig har gjort det, kan uppgiften verka svårt. Många arbetstillfällen har manuella bilar. I snö land, är manuella växlar ofta gynnade för sin förmåga att bättre styra ett fordons hastighet och kraft. Med lite kunskap och säkra metoder, bör lära sig att köra en manuell bil bevisa både enkelt och tillfredsställande. Saker du behöver Review, en manuell växel fordon Review, en partner Review, en öppen parkeringsplats
Visa fler instruktioner
Instruktioner
1

Innan start fordonet, se till att den är i neutralläge. De flesta reglage har ett diagram på vredet som anger läget för växelreglaget i förhållande till dreven. Om detta inte är närvarande, kan neutral nästan alltid hittas i mitten av växlingsmönstret. Om växeln inte är i mitten, flytta den dit. På kopplingen in med din vänstra fot
2

Push. Kopplingen kommer att vara den längst till vänster pedal. Tryck på bromsen, eller mellersta pedalen, med din högra fot. Starta bilen.
3

Sätt bilen i första växeln. Återigen kommer diagrammet på växelreglaget ange positionen. Positionen kommer att finnas i det övre vänstra hörnet av växlingsmönstret. En gång i växel, bilen trimmade för att gå framåt.
4

Aktivera kopplingen utan stannat bilen. Oundvikligen, nybörjare kämpar med detta. Det kommer att ta praktiken. Gradvis släpp kopplingspedalen samtidigt trycka ned gaspedalen. Gaspedalen är placerad längst till höger. Framgång kräver en delikat balett på båda fötterna. Vara lätt på gasen. Det är bättre att stanna från att inte ge bilen tillräckligt med gas än att accelerera alltför plötsligt.
5

När rullar framåt på första växeln, du vet att det är dags att växla upp genom att lyssna på motorn. När motorn börjar att göra en hög-pitch buller, kopplingspedalen trampas ner igen, och flytta in tvåans växel. Om du väntar för länge med att växla upp, och fortsätter att accelerera, kommer motorn gnälla obehagligt och du kommer att känna att bilen drar. Upprepa detta steg så du uppväxling ytterligare behov.
6

När sakta, kan du behöva nedväxling. Återigen kommer detta ta lite övning för att uppnå mästerskap. Om du går för fort för växel, kommer bilen dra hastigt, vilket gör att du kan häva sig framåt. Om bilen går för långsamt för växel, kommer motorn att börja spotta, och kan stanna. Skjut alltid in kopplingen i innan han kom till ett stopp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-school/147713.html

Previous:
Next:

kÖRSKOLA

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.