Hur får man en nyckel ur en Pontiac

Pontiac fordon, närmare bestämt Grand Prix och Sunfire raden av bilar, har en historia av att hålla kundernas nycklar i tändningslåset. Nästan alla av de metoder för att avlägsna fastnat Pontiac nycklar kan fyllas i av den genomsnittliga personen med någon fordonsindustrin erfarenhet. Om dina tangenter har fastnat, kan du ofta få ut dem utan en dyr resa till mekaniker och med bara några få verktyg. Saker du behöver
Air i ett kan
WD-40 smörjmedel
Wire klädhängare
Visa fler instruktioner
1

Sätt bilen i "park "och slå av tändningen. Om du har stängt av bilen medan den är i enheten, i de flesta modeller med automatlåda av Pontiacs du inte kommer att kunna ta ut nyckeln ur tändningslåset. Detta är en säkerhetsmekanism för att hålla folk från att dra nycklarna ut medan de kör.
2

Vrid ratten fram och tillbaka när bilen är avstängd och i "park." Denna lilla och tillbaka rörelse kommer att engagera säkerhetsmekanism som håller nyckeln i tändningslåset, befriat den från nyckelhålet.
3

Vrid nyckeln moturs så långt du kan utan att tvinga in det. Många Pontiac modeller har en multi-läge tändningslås som vänder på tillbehör och startar bilen i olika lägen. Den sista positionen, närmast föraren, frigör nyckeln.
4

Tryck låsknappen. Vissa modeller av Pontiac fordon är utrustade med en nyckel frisättning knapp som måste tryckas ner för att frigöra nyckeln ur tändningslåset. Den här knappen är placerad på rattstången, bredvid tändning /nyckelhål.
5

Rengör tändningen nyckelhålet. Med hjälp av en burk av trycksatt luft följt av en spray smörjmedel, såsom WD-40, kan du ta bort smuts och skräp som har byggts upp inuti tändningen och att orsaka nyckeln att fastna i slitsen.
6

För in kabeln från en klädhängare i det lilla hålet på rattstången, under tändningen. Pontiac har lagt detta hål som åtkomstpunkt för att frigöra fastnat nycklar. För in kabeln i hålet och skakar din nyckel lite tills den kommer ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145872.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.