Vad krävs för en Georgien körkort?

Georgia Department of Driver Services ansvarar för att administrera och upprätthålla statens lagar och andra författningar om körkort. Drivrutiner Ny på Georgia

Individer med ett giltigt körkort som flyttar till Georgien måste ansöka om Georgien licens inom 30 dagar från upprättandet hemvist. En out-of-state licens kan bytas ut mot ett Georgien licens om föraren är minst 18, överlämnar sin out-of-state licens, lämnar ett giltigt personnummer, och ger bevis på identitet, medborgarskap och Georgien hemvist,

Georgia Körprov

Första gången ansöker om licens måste klara en synundersökning, skriftligt prov och körprov. Utnämningar rekommenderas för körprovet och kan schemaläggas upp till 90 dagar i förväg.
Tillfällig licens

underåriga som 15 år kan få en tillfällig licens giltig i två år som tillåter dem att köra bara med en licensierad förare 21 år eller äldre i framsätet på bilen. En minderårig förälder eller vårdnadshavare måste underteckna ansökan på hennes vägnar. Den mindre måste passera en synundersökning, skriftlig tentamen och körprov.
Första körkort för minderåriga

En minderårig som är 16 kan få en klass D-körkort. Han ska ha genomgått ett förarens utbildning som godkänts av delstaten Georgia (minderåriga 17 år behöver inte fylla i ett sådant program). En klass D-körkort är en tillfällig licens för ett klass C-körkort och förbjuder en minderårig från bilkörning mellan midnatt och 6 är säker passagerare begränsningar också tillämpas.
Teens och återkallande av licens

Minderåriga förlorar sitt tillstånd eller licens om de dra sig tillbaka från skolan och är under 18 år, om de har 10 eller fler unexcused frånvaro från skolan eller om de har en historia av uppförandestörning. Om en minderårig får en stämning, kan hennes tillstånd eller licens dras in, även om hon betalar böterna.
Särskilda bestämmelser för äldre förare

Georgien ger snabbare förnyelse av körkort vart femte år för förare 65 år och äldre. Synundersökningar krävs också för de ålder 64 och äldre.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145188.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.