Hur Shift en Fuller 13-Speed ​​Transmission

Den 13-växlad Eaton-Fuller tunga lastbilar överföring är utformad för att dra tunga laster samtidigt bevara bränsle via en överväxel splitter. Liksom många andra lastbilsväxellådor har Fuller 13 en delare ventil som tillåter föraren att placera transmissionen i "låg" för att starta utanför linjen, "Dir" (direkt) för hög växel (mid-range hastigheter) och "OD "för överväxel för bränsle bevarande på motorvägshastigheter. Även om det verkar förvirrande, flytta en 13-växlad split är enkelt när du har bemästrat växelmönstret. Instruktioner
1

Starta motorn med transmissionen frikopplad och föra lufttrycket till det normala, en process som sker automatiskt när fordonet går på tomgång.
2

Ställ splitter ventil till lågt utbud genom att dra ventilen strömbrytaren på växelspaken nob till bakre Låg ställning.
3

Trampa ner kopplingspedalen med foten och dra växelspaken åt vänster och ner. Det längst till vänster och bakre läge är din låg växel. Observera att du bara använder lågväxelläge när din splitter ventil omkopplaren är i den lägsta kategorin positionen också.
4

Släpp kopplingspedalen gradvis samtidigt trycka ned gaspedalen och tills lastbilen RPM kräver nästa växel för att undvika att nå det RPM röda linjen.
5

Trampa ner kopplingen halvvägs och skifta från låg position i friläge, släpper kopplingen igen. Sedan omedelbart trycker ned kopplingen igen och flytta uppåt i ettans växel, släpper kopplingen och växlingen rörelsen är klar. Denna teknik kallas dubbel-clutching, och det hjälper till att matcha hastigheten på de transmissionsorgan med motorn för förbättrad transmission livslängd. Återigen, eftersom motorns varvtal ökar, kopplingspedalen trampas ner halvvägs, växla ned (rak rygg) i friläge, släpp upp kopplingen, trycka ner kopplingen snabbt och dra rakt tillbaka till tvåan. Släpp kopplingen när rörelsen är klar. Upprepa denna dubbla koppling process samtidigt som du trycker upp, till höger och upp igen i tredje växeln. Därifrån, dra rakt tillbaka in i fjärde växeln. Du är fortfarande i lågväxel på denna punkt.
6

Flytta splitter ventilen (selektorventilen) på växelspaken nob till "Dir" läge, vilket kommer att engagera hög växel utbud av överföringen. Detta görs precis före din övergång från låg fjärde till nästa växel, hög femtedel.
7

Dubbel-koppling när du flyttar växelspaken framåt (neutral) under en lucka och uppåt, nådde femte växeln . Detta är samma position som första växeln när du var i låga intervallet. Shift rakt tillbaka för sjätte, upp /över /upp till sjunde, och rakt tillbaka för åttonde växeln ser till att du dubbelklickar kopplingen varje gång. Observera att du kan placera transmissionen i "OD" (overdrive) medan du är i femte, sjätte, sjunde eller åttonde växeln, utan användning av kopplingen, genom att helt enkelt flytta splitter ventilen från "Dir" till "OD" position. Du behöver inte använda "OD."
8

Vänd splitter ventilen till "Dir", och nedväxling från din nuvarande växel till nästa lägre växel. Som ni nedväxling se till att du fortsätter att använda den dubbla kopplingen teknik. Det är viktigt att du memorera positionerna för varje redskap, notera att första växeln finns i samma position som femte växeln, andra som sjätte, tredje som sjunde och fjärde som åttonde.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145798.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.