Lane Change Rules

Oavsett om det är för att undvika ett hinder, göra en sväng eller köra ett långsamgående fordon, hittar du förmodligen själv i många situationer som en drivrutin som du behöver för att byta körfält. Det är viktigt att alla förare vet de rätta procedurerna för att följa när du gör filbyten. Signal

Slå på din signal ljus så att andra förare runt du är medveten om din avsikt att byta körfält. Se till att du lämnar signalen ljuset på hela tiden, från det att du beslutar dig för att byta körfält tills du har slutfört filbyte.
Check Speglar

Look i backspegeln och sidospegel så att du kan se vad som finns bakom och bredvid dig. Upprätta där du ska flytta och se till att det inte finns något i vägen.
Kontrollera Blind Spot
Look

över axeln i den riktning du kommer att byta fil för att se till att det finns inga bilar eller hinder i din väg. Kontrollera att det finns ett gap som är stort nog för dig att flytta in utan att störa flödet av trafik. Andra förare ska inte behöva anpassa sin hastighet för att rymma din filbyte.
Byta körfält

När du har sett till att det finns gott om utrymme för dig att komma in i nya körfält, vrid ratten något och lindra din bil smidigt in i nästa körfält. Det är viktigt att du antingen behålla din nuvarande hastighet eller gå något snabbare när du gör filbyte. Annars, om du sakta ner, kan de fordon som är bakom dig inte att kunna reagera i tid och det kan bli en kollision.

När du är i den nya körfält, kan du stänga av din signal ljus och justera din hastighet till trafikflödet. Var noga med att kontrollera dina speglar och blinda fläckar igen för att få ordentligt bekanta med de nya körförhållanden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145551.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.