Vad är syftet med en parkeringsbroms?

Alla moderna bilar har redundanta bromssystem, och totalt broms misslyckanden har blivit så sällsynt att parkeringsbromsen sällan används för något annat än att hålla bilen på plats medan parkerade. Trogen sitt ursprung som en nödbroms, utlöser din parkeringsbromsen bromsarna på bakhjulen oberoende av hydraulsystemet och kan användas för att hjälpa till att stoppa bilen i en nödsituation. Parkeringsbromsen håller bilen på plats medan parkerade
Transmission misslyckanden kan inträffa utan förvarning.

En bil kan vara farligt även när parkerade. När rullande, kan ett obevakat fordon utgör allvarlig fara för människor och egendom, inklusive till människor som försöker stoppa ett obemannat bil som rör sig. Av denna anledning bör en förare använder transmissionen och parkeringsbromsen att säkra en bil medan den är parkerad. Många förare upplever att lämna sin automatlåda i parken eller deras manuell växellåda i första växeln är tillräckligt, men transmission misslyckanden kan inträffa utan förvarning. Av denna anledning, alla fordon har en parkeringsbroms och det bör användas.
Parkeringsbromsen är också en backup bromssystem

Passagerarfordon använder hydrauliska system för att överföra påtryckningar från bromspedalen till de fyra hjulen. Det hydrauliska systemet är egentligen två oberoende system som isolerar de främre bromsarna - som hanterar ungefär 80 procent av de stoppa krafter - från de bakre bromsarna. Du kan förlora hydraultryck vid vardera änden och har fortfarande bromskontroll vid pedalen. Parkeringsbromsen är ett tredje system som driver de bakre bromsarna på bilen antingen elektroniskt eller via vajer.
Parkeringsbromsen och manuell växellåda

parkeringsbromsen har länge varit en vän till den manuella växellådan. Dessa anordningar hindrar bilen från att rulla medan kopplingen är i ingrepp. Eftersom manuell växellåda förare bara har en fot för både broms och pedaler gas, det finns alltid en kort stund när den stoppade bilen är fri att rulla samtidigt att först få flytta. Vissa moderna manuellt växlade bilar lösa problemet automatiskt genom att lägga i parkeringsbromsen när fordonet inte är i rörelse. Men de flesta förare som behöver hjälp från en kulle engagera fortfarande parkeringsbromsen och släpp den när kopplingen ingriper och flyttar bilen.
Vikten av parkeringsbroms underhåll
Consult en professionell för bromsunderhåll

Använda parkeringsbromsen är faktiskt det bästa sättet att hålla den i skick. Frekvent användning hjälper till att hålla alla de rörliga delar fria från bromsdamm och vägsmuts uppbyggd. Frekvent användning utlöser också en automatisk justering som hjälper garanterar varje dragning i spaken kommer att ha tillräcklig hållkraft. Vissa bilar är gjorda för att använda de primära bromsarna på hjulen medan andra använder en andra, mindre uppsättning bromsar som enbart agerar för parkeringsbroms. Din återförsäljare eller mekaniker kommer att kunna berätta för er att skick din parkeringsbroms systemet.
Parkeringsbromsen i en nödsituation
p Om dina bromsar någonsin misslyckas helt eller ens delvis på bromspedalen, kan du finna dig själv att nå för parkeringsbroms. Om detta händer, kommer du att finna att de inte har mycket hållkraft och liten förmåga att stoppa bilen. I denna situation, försök att inte dra så hårt på bromshandtaget som du låser bakhjulen eller kontroll av fordonet ytterligare kommer att äventyras. För att förhindra hjullåsning, håll nedtryckt på bromshandtaget och du kommer att kunna flytta spaken fritt att modulera bromsverkan beloppet. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145493.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.