California Minor Dricka & körning lagar

Teen förare har en mycket högre frekvens av olyckor medan bakom ratten och under påverkan av alkohol än vuxna förare. Kaliforniens Zero Tolerance rattfylleri lagar för minderåriga skyddar alla förare och passagerare. Eftersom en DUI övertygelse kvar på körning poster i 10 år, är det viktigt att följa med trafikonykterhet lagar för att skydda ditt goda namn. Zero Tolerance
p Det är olagligt för personer under 21 år att köpa, inneha eller dricka alkohol. Den maximala alkoholkoncentration i blodet (BAK) nivå för förare under 21 i Kalifornien är 0,01 procent. För de flesta tonåringar, kommer mindre än hälften av en öl höja din BAC till över denna nivå. Körning med någon alkohol i ditt system är skäl för mottagning rättsliga konsekvenser enligt Zero Tolerance lagar.
Konsekvenser för minderåriga

Körning med en BAC på 0,01 procent eller mer i Kalifornien kan resultera i en licens upphävande eller återkallande av ett till tre år. Om dömts för något läkemedel eller alkohol brott, kan din licens dras in under ett år, även om körning inte var inblandad i brott. Om du vägrar att ta ett kemiskt test, kan din licens dras in under ett år för en första förseelse, återkallas i två år för en andra förseelse inom 10 år och återkallas under tre år för en tredje eller efterföljande brott inom 10 år. Som en minderårig, måste du betala en licens re-issue avgift på $ 100.
DUI Konsekvenser

Förutom de konsekvenser i samband med Zero Tolerans policy för tonåring förare, om en minderårig befinns ha en BAC på 0,08 procent eller mer, de är också föremål för konsekvenserna för en DUI brott, och licensen kommer att konfiskeras. För en första DUI brott, innefattar straffet ofta tre till fem år av domstol skyddstillsyn, böter på $ 1400 till $ 1800, sex månader med ingen körning privilegier, DUI skolan och 48 timmar i fängelse. För en andra förseelse under 10 år, kan du få tre till fem år av domstol skyddstillsyn, böter på $ 1.800 till $ 2800, två år utan körning privilegier och 96 timmars fängelse. En tredje eller efterföljande brott under 10 år kan resultera i tre till fem år av formell skyddstillsyn, böter på $ 1.800 till $ 2800, tre år med ingen körning privilegier och 120 dagar fängelse.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145465.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.