Hur man hjälper en sexton år gammal vän lära sig att köra

I USA, kör egen bil är ett privilegium tillgängligt vid en ålder av 16. För en ny chaufför vid 16 som lär sig grunderna i körning, måste en licensierad vuxen vara i fordonet. Körning under ledning av en förälder är en av de vanligaste sätten en tonåring lär sig att köra, men ibland föräldrarna inte är tillgängliga för att hjälpa sin tonåring, och familjens vänner kan erbjuda. Om föräldrarna är överens om att en vuxen vän till familjen att hjälpa sina barn lära sig att köra, försiktighetsåtgärder är nödvändiga för att garantera säkerheten och lagligheten. Instruktioner
1

Slå upp statens lagar om ålder passagerare för 16-åriga förare. Staterna varierar i lagar, men i allmänhet nya 16-åriga förare har gränser för vem som får i bilen med dem för det första året av körning. Till exempel, kan staten kräva en vuxen som är minst 25 år gammal i fordonet, som lärare.
2

Lär teorierna bakom körning innan i fordonet. Till exempel, se till att föraren vet var bromsen och pedaler gas finns, vad alla reglage är konstruerade för och hur man använder blinkers, strålkastare, nödbelysning och vindrutetorkare. Diskutera lagarna bakom körning så att föraren vet vad tecknen betyder och vad man ska göra i olika situationer, till exempel stopp för en buss eller bromsa i skolan zoner. Förklara vad du ska göra i eventuella situationer som kan uppstå, som att köra i halka eller dålig dragkraft i regnet.
3

börja undervisa grunderna i en tom parkeringsplats. Parkeringsplatser utan andra fordon är en startpunkt eftersom de har linjer föraren kan lära sig att köra mellan. Banorna är gjorda och det finns parkeringsplatser att lära sig grunderna i parkering. En tom parkeringsplats har minimala krasch möjligheter och gör en 16 år gammal för att lära sig utan distraktioner av andra fordon, fotgängare eller riskerar att skada andra, vilket skulle kunna göra dem nervösa.
4

Behåll lugnet och ge anvisningar om var att köra. Till exempel, tala om för föraren att köra ner banan eller förvandlas till en plats för parkering. Om en trottoarkant finns, berätta för henne hur man fickparkera och har sin praktik ett par gånger. Vänta tills hon är bekväm körning runt en parkeringsplats och har fått lite självförtroende.
5

Drive på småvägar med minimala trafikförhållanden och långsamma hastigheter. Detta gör det möjligt för föraren att lära sig att hantera vägförhållanden med viss trafik samtidigt ha bästa möjliga kontroll och begränsa krasch möjligheter. Om problem uppstår, t.ex. hjul vattenplaning på hala och våta vägar eller slå halka efter snöfall, lugnt förklara vad man ska göra i den situation som uppstår. Detta är en påminnelse om tidigare diskussioner, men i bilen är det praktisk erfarenhet.
6

Arbeta upp till motorvägar om man föredrar det. I allmänhet är det bättre att lämna motorvägar i händerna på föräldrar eller proffs. Nya 16-åriga förare är potentiellt nervös när man står inför tunga trafikförhållanden, oförutsägbara problem eller höga hastigheter, så någon körning på motorvägen är bättre hanteras av andra som har erfarenhet av oförutsägbara körning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145879.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.