Hur du kan hjälpa den funktionshindrade Lär att köra

Undervisning en funktionshindrad person att köra liknar undervisa en icke-funktionshindrad person att köra, med undantag för några väsentliga skillnader. Tänk också på att olika typer av funktionshinder kräver olika typer av justeringar dina undervisningsmetoder. Till exempel kommer en hörselskadade personer behöver olika justeringar än en rörelsehindrad eller lära handikappad person. Diskutera personens funktionshinder med henne i förväg kan bidra till att du uppfyller hennes behov som en drivande instruktör. Instruktioner
1

Kontrollera att den funktionshindrade personen kan köra säkert. En person som ofta "utrymmen out" medan intensivt fokus eller som fortfarande justerar någon uppmärksamhet-droger för att hitta rätt dos, inte bör köra. Diskutera eventuella medicinska problem, särskilt sådana som rör ett utvecklat centrala nervsystemet, med den funktionshindrade personens läkare innan du börjar körlektioner.
2

Ge all nödvändig utrustning eller göra justeringar i bilen för att möta behoven hos de inaktivera person. Dessa kan omfatta ytterligare speglar, hissar och varuhissar för in i fordonet, sätesstöd eller extra selar, styr handen snarare än fotkontroller, bygga ställning rattar, eller roterande säten. Se till att all utrustning fungerar korrekt innan den funktionshindrade personen använder dem.
3

Kontrollera att den funktionshindrade personen kan komma in och ut ur bilen lätt. Om personen har en rullstol, lära personen hur man tar rullstolen in och ut liksom.
4

granskning användningen av varje reglage i bilen, inklusive eventuella anpassade kontroller före start ut.
5

Behandla den funktionshindrade personen på samma sätt som du skulle någon annan körning elev. Börja långsamt att bygga upp sitt självförtroende och lära henne en färdighet i taget (acceleration och inbromsning, styrning, byte av körfält, sammanslagning, parkering, fickparkering), vilket gör att hon har bemästrat varje innan vi går vidare.

6

Bifogar den funktionshindrade personen till förarprovet för att säkerställa att alla nödvändiga boende har gjorts. Till exempel kan den studerande få använda sin egen bil på grund av anpassade kontroller, ta en muntlig version av testet på grund av behandlingen eller språksvårigheter eller visa en video avsnitt av testet med slutna bildtext grund hörselnedsättning.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145311.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.