Hur man lära sig att köra skoter

Om du har lärt sig att cykla, sedan lära sig att rida en skoter är inte mycket annorlunda i teorin. En skoter är bara större, snabbare och lite mer farligt eftersom du kör i trafiken med det snarare än på den sida av vägen. Saker du behöver Review, en scooter Review, en kopia av dina lokala statliga trafikreglerna Review, en hjälm Review Ett motorcykelkörkort
Visa fler instruktioner
Förberedelser

1

Få en uppdaterad och senaste drivrutinen s guide från din lokala DMV och ägna särskild uppmärksamhet åt regler för motorcyklar.
2

Skaffa en motorcykel licens via ditt lokala DMV kontor (denna licens är dessutom till din vanliga körkort). Underlåtenhet att göra detta kan utsätta dig för en biljett om dras över.
3

Köp eller låna en up-to-date hjälm för motorcykel. Se till att hjälmen har en DOT 2005 eller bättre logotyp på ryggen. Använd en full-face hjälm om möjligt rädda ansiktet om du ramlar. Överväg bär läder eller bepansrade jacka när man rider att minska den potentiella kroppsliga skador.
4

Överväg att betala för en motorcykel körning kurs om det finns i ditt tillstånd. Medan en skoter är oftast mycket mindre kraftfull, undervisade lektioner är ovärderliga för tvåhjuliga körning. Hitta information om dessa klasser som vanligtvis erbjuds av din riksväg patrull på en regelbunden basis. Om klarat, vissa statliga program tillåter dig att avstå från din motorcykel testet när de ansöker om ett motorcykelkörkort.
5

Kontrollera om din scooter är en "twist and go" automatiskt där du bara drar på gasen och det förändrar redskap för dig eller om din är en manuell transmission. Hitta manuell växellåda växelreglage, om den tillämpas, antingen i vänster handtag eller som en spak. Bekanta dig med din scooter manual för att förstå teorin om hur bilen fungerar. Sitt på skoter och bli bekväm med där allt är och hur det känns. Pröva dina blinkers och bromspedalen medan scootern är avstängd så att du vet var de är, kommer du inte att kunna titta ner mycket när man kör Addera Köra
6 <. p> När börjar faktiskt att rida, först rida skotern avstängd sakta ner en sluttande uppfart att träna stopp. Kom ihåg att luta på vänster ben och fot när den stannar så att du inte välter. Gör detta ett par gånger, öva med handbromsen på höger handtag och din fotbroms. Rulla sedan till sidan av vägen, startar skotern och försöka sakta köra den i en rak linje. Gå inte för långsamt eller om du kommer att falla över. Vänj dig vid tyngdpunkten, gör en långsam sväng och rida tillbaka till din utgångspunkt. Om du använder en twist och gå, är allt du behöver för att kontrollera din hastighet och bromsar. Fortsätt att öva vid högre hastigheter. När bekväma, gå ut längre i grannskapet, öva hållplatser och resor.
7

Öva en manuell växellåda med första roll-rida den med motorn avstängd. Öva inkoppling av kopplingen med vänster spak och ettans växel och sedan flytta till neutral. Sedan öva genom att vrida på skotern, står vid ett stopp och inriktad i neutralläge. Engagera kopplingen men låt inte gå. Flytta den till först och samtidigt håller i handtaget. Dra gasreglaget sakta på högra handtaget och, eftersom det tillför gas, börjar släppa kopplingen. Du kommer att känna skotern gå framåt. Öva detta några gånger långsamt. Engagerande en koppling för fort kommer att kasta skotern framåt och du kommer att ramla av ryggen medan det wheelies framåt och kraschar. Öva engagerande första växeln och kör runt långsamt. Vid stillastående eller sluta, lägg skotern tillbaka i neutralläge och släpper kopplingen.
8

Engagera högre växlar (andra till fjärde) när du är bekväm att flytta och stanna på första växeln. Öva flytta dina växlar upp och ner för att kontrollera hastigheten. Du kommer att lära dig att lyssna på motorn för att veta när man ska flytta. Öva ofta och det kommer att bli en andra natur inom en vecka eller två.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145305.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.