Svenska Bil >> Driving Safety >> bilolyckor >> Content

Lagar Om stötfångarna på en bil

Varje passagerarfordon som säljs i USA är föremål för säkerhetsstandarder som fastställs av den federala regeringen. Dessa lagar är utformade för att säkerställa en viss nivå av kvalitet och säkerhet, och att upprätta normer som motorfordon tillverkas. Några av dessa lagar behandlar stötfångarna på bilar och fastställa miniminormer stötfångare är skyldiga att uppfylla. 49 C.F.R. DEL 581

Federal lag 49 CFR DEL 581 anges de federala riktlinjerna att alla personbilar stötfångare måste följa som installerats av tillverkaren. Dessa är de normer som reglerar minsta genomslagskraft kapacitet en stötfångare måste besitta för att vara acceptabla för användning i personbilar. Dessa standarder utgör den minsta skydd stötfångare måste ge för bilens kropp och säkerhetsutrustning såsom strålkastare och bakljus. Addera Normer

federal lag 49 CFR DEL 581 anger vilken typ av skydd en stötfångare måste ge vid stötar med stillastående objekt med en hastighet av 2,5 miles per timme. Dörrarna, bål och huva måste fortsätta att öppna normalt. Alla lampor måste fortsätta att fungera korrekt och förbli korrekt inställd. Det kan inte finnas något bränsle eller kylsystem läcker systemet. Fordonets motor, styrning, bromsar och fjädring måste fortsätta att fungera korrekt. Inga fästen kan lossna förutom vad som tillåts i underavdelningar av lagen och eventuella tryck-absoberingsanordningar måste förbli intakt.
Icke-passagerarfordon

Federal lag 49 CFR DEL 581 gäller inte pickup lastbilar, SUV, sport utility fordon, eller andra icke-personbilar. Lagen gäller inte för dessa fordon eftersom det har potential att störa den utilitaristiska aspekten av dessa fordon och kan äventyra deras förmåga att fungera i terräng.
Statliga lagar

statliga lagarna är inkonsekvent och varierar från en stat till en annan. Statliga och lokala lagar tar inte företräde framför federala lagar för stötfångare på personbilar och, generellt, endast behandla höjd begränsningar för stötfångare på icke-personbilar som lastbilar och terrängfordon. Det enda sättet att veta säkert vad stötfångare begränsningar och lagar är för icke-personbilar i en viss stat är att kontrollera med den statens motorfordon administration och lokal-området brottsbekämpande organ.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/car-accidents/144918.html

Previous:
Next:

bilolyckor

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.