Svenska Bil >> Driving Safety >> bilolyckor >> Content

Typer av trafikolyckor

Tyvärr är ett antal trafikolyckor rapporteras varje år. Det finns flera olika typer av olyckor som kan inträffa, där vissa är mycket mer allvarliga än andra. Mötesolyckor

Mötesolyckorna nästan alltid innebära allvarlig skada. De inträffar när två fordon som kör i motsatta riktningar kraschar in i varandra huvudet på.
Påkörningar bakifrån

En påkörning bakifrån händer när ett fordon träffar en annan från bakom. Det vanligaste exemplet på detta är när en person saktar ner och föraren bakom honom är inte uppmärksam och smäller i den bakre av hans bil. Whiplash är en vanlig konsekvens av denna typ av olyckor.
Sidokollisioner

sidokollisioner, som ibland kallas T-ben, uppstår när en bil träffar en annan i sidan. Dessa är nästan alltid mycket allvarliga och ofta dödliga olyckor. De är vanliga vid korsningar och tvärgatorna.
Multi-bil kollisioner

Multi-bil kollisioner brukar börja med två bilar, men resultatet i ett antal bilar blir inblandade . Ofta händer när väderförhållandena inte är gynnsamma. Två bilar kommer att få i en olycka och andra bilar inte kan sluta i tid, vilket orsakar en kedja om flera bilar som kraschar.
Single-auto olyckor

Single- auto olyckor kan innebära rollovers och slå något annat än ett annat fordon, t.ex. en person eller ett föremål. Dessa kan orsakas av många faktorer, inklusive felaktiga eller defekta fordon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/car-accidents/144809.html

Previous:
Next:

bilolyckor

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.