Svenska Bil >> Driving Safety >> bilolyckor >> Content

Hur avgör jag Reseriktning Från Tire Impressions?

Sherlock Holmes skulle förklara att använda hjulspår för att avgöra fordonets rörelser är "elementärt", men utredarna idag använda avancerade metoder för att spåra en gärningsman vid hans slitbanan. Utredarna använder gjutgods av spår för att bestämma riktningen på fordonet färdades när man lämnar en brottsplats. De gjutgods skickas till ett rättsmedicinskt laboratorium där de mäts och analyseras som bevis, men i vissa fall kan ett skarpt öga på brottsplatsen kunna härleda riktning av ett fordon genom att helt enkelt observera spåren på marken. Saker du behöver
Måttband
Dental casting
Kamera
Visa fler instruktioner
1

komma så nära som möjligt till de hjulspår utan att störa dem. Leta efter uppenbara tecken på riktningen, såsom ett stopp, en tur i spåren, eller spår djup.
2

Mät djupet av spår med ett måttband. Använd en liten linjal för grunda spår. Skriv ner dina mätningar. Mät djupet i början av synliga spår och varje få tum ner längden av spåren. Notera eventuella djupgående förändringar. Om djupet ökar, tyder detta på en last som transporteras. Om du hittar spåren är djupare under ett hjul på höger sida, kan det tyda på förarens sida av fordonet. Hitta förarens sida av fordonet gör fastställa fordonets riktning en enkel uppgift Addera 3

mäta längden på spåren,. Detta är endast möjligt om spåren har en tydlig början och slut punkten. Spår som fortsätter på en lång sträcka kanske inte behöver mätas. Om du kan bestämma en startpunkt på en uppsättning av långväga spåren efter spåren är enkel. Ett fordon som dras av vägen kommer att lämna spår börjar från övergivna trottoaren, som kan stanna vid en punkt, gå sedan in på gatan.
4

Följ kurvor i spåren. Ett fordon gör en sväng genom att leda med framdäcken. En kurva eller tur i spåren kommer att ge en fingervisning om vilken riktning fordonet rör sig. Svårare svängar och kurvor kommer sannolikt att göras av framdäcken.
5

Gör en gjutning av hjulspår. Detta steg är endast nödvändigt om du vill analysera hjulspår närmare. The West Virgina State Police Laboratory Field Manual rekommenderar användning av dentala gjutning. Dental gjutning torkar snabbt och inte kommer att störa formen av spåret. Brottsbekämpande team skicka sina ifyllda gjutgods till den rättsmedicinska labb, men du kan ta ditt färdiga gjutning hem för självanalys. Ta bilder av spåren är, ett annat sätt att bevara bilden för framtida analys.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/car-accidents/144937.html

Previous:
Next:

bilolyckor

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.