Svenska Bil >> Driving Safety >> bilolyckor >> Content

Hur man handskas med en smärre bilolycka

Det finns de som säger att "olyckor händer," och det gäller bilolyckor också. När du tar ansvar för körning, tar du också på uppgiften att veta hur man handskas med en smärre bilolycka. Det är bäst att förbereda dig för om (eller när) den tiden kan komma. Instruktioner
1

Planera i förväg. Eftersom en olycka kan hända när som helst, med ett "kit" för detta ändamål är perfekt. Din kit bör innehålla, bland annat, din försäkring information, papper och penna, facklor väg, en kamera, samt kontaktuppgifter i ditt område för säkerhetspersonal och tjänster bil, liksom en bärgningsbil.

2

Förbli lugn. Efter en olycka, samla dig själv mentalt och lugna dig själv genom att ta djupa andetag innan du får ut av ditt fordon. Addera 3

Bestäm skador, om något. Se till att du är oskadd innan du lämnar din bil. Eftersom skador kan presentera sig vid en senare tidpunkt efter olyckan, är det bäst att inte göra uttalanden om din allmänna hälsa. Fråga om de skador och hälsa i andra föraren (s) inblandade i olyckan.
4

Utvärdera scenen och situationen. Om du är på en upptagen gata, var noga med att ställa in trafiken bloss för att varna andra trafikanter för olyckor. Promenera runt på scenen och visa fordonen att bestämma deras skador, samt körbarhet.
5

Dokument olyckan. Använd din "kit" från steg 1, rita ett diagram över placeringen av bilar och göra anteckningar om väder, väglag och trafik flöde, vid tidpunkten för olyckan. Ta bilder av de fordon som de visas från olyckan, och sedan, om möjligt, flytta dem bort från den drivande vägbanan till en säker plats.
6

Exchange din kontaktinformation med den andra föraren, och erhålla vittnen kontaktuppgifter.
7

Gör ditt försäkringsbolag medveten om olyckan i händelse av framtida anspråk mot er politik.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/car-accidents/144797.html

Previous:
Next:

bilolyckor

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.