Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> SUVs >> Content

Hur Justera ratten på en jeep

Med tiden stötar och slag av daglig körning kan orsaka din Jeep ratten blir feljusterat. Tung off-road körning kan orsaka skevheter ratten ännu tidigare. Resultatet kan bli en offset hjul i vila och en bit av wander till ena eller andra sidan medan du kör, eller en ratt som sitter lite snett när bilen går rakt. Re-centrering din ratt är lätt att göra, men det kan inte fixa den verkliga orsaken till dina styrande frågor. Saker du behöver
Ratchet set eller skiftnycklar
Hydraulisk lyft eller pallbockar
Visa fler instruktioner
1

Höj din Jeep på en hydraulisk hiss eller med pallbockar . Placera dina framhjulen rakt fram. Lossa de två bultarna på styrstag vantskruv. Den vantskruv kan hittas nära till baksidan av det främre högra hjulet om du följer styrlänkaget mot det. De bultar är längs sidan av kopplingen i närheten där det vänder uppåt i pivot arm.
2

Vrid vantskruven själv tills ratten ställs in korrekt och rak ställning. Justera brace set bulten att se till att skruvarna är tillbaka i den position du hittade dem, vänd mot den bakre delen av Jeep.
3

Dra åt bultarna hela vägen. Sänk jeep och testa hjulet. Vänd det hela vägen till höger och sedan hela vägen till vänster, så småningom hamna med hjulen rakt fram. Kontrollera att läget hos ratten matchar positionen av hjulen.
4

Kör bilen och övervaka alla drar åt ena eller andra sidan. Kör rakt och se till att ratten är i rätt position. Om du känner något som verkar fel eller om hjulet fortfarande inte återgår till rätt mittläget, försök vantmuttern justeringen. Om det fortfarande inte fungerar, kan det finnas ett problem med ditt Styrlänkmekanism.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/suvs/120391.html

Previous:
Next:

SUVs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.