Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> SUVs >> Content

1978 Toyota Land Cruiser Specifikationer

Toyota Motor Corporation har på uppdrag av den kejserliga japanska armén för att tillverka en fyrhjulsdriven bil som liknar den amerikanska armén Jeep. I början av 1940-talet, utvecklade Toyota modell AK prototypen. Eftersom utvecklingen av lätta lastbilar fortsatte, blev den japanska biltillverkaren intresserad konsument fordon av samma slag. Om ett decennium efter sin militära starten, var BJ Land Cruiser utformad för den publika marknaden. Genom 1978, Land Cruiser 40 och 50, FJ och BJ, serier fordon presenterade flera motoralternativ och paket utseende för att hålla konsumenterna nöjda. Prestanda

1978 Toyota Land Cruiser-modeller kom med två tillgängliga motorer inklusive en inline, kom sexcylindrig, 4,2-liters motor som standard med en överliggande ventil, OHV, förgasarmotorer design. Denna speciella motor namngavs 2F motorn, eftersom det var en efterföljare till F motorn. Att sätta ut en annonserade 125 hästkrafter och 200 foot-pounds av vridmoment, presenterade denna bensindriven motor större uttråkad cylindrar än F-serien, vilket ger mer prestanda för ett liknande storlek komponent. En inline, fyrcylindrig, dieseldriven motor erbjöds konsumenterna i BJ-serien fordon. Denna 3,0-litersmotor liknade bensin version i att det var en enda OHV konstruktion med liknande kolvslag och cylinderlopp längder, men uteffekten var endast omkring 80 hästkrafter och 141 foot-pounds av vridmoment. Som en dieselmotor, var bränsleeffektivitet betydligt större än de bensinmotorer bensin.
Drivlina

Basen sändningen 1978 Cruisers modell Mark var Toyota H41 , fyra-växlad standard, manuell. Överföringen fallet innehöll en låg utväxling av 1.959:1. Med diesel utrustad motor modeller, kan konsumenterna välja den H42, fyrväxlad, standard växellåda, ökad bränsleeffektivitet med lägre utväxling under varje växel. Den parade fördelningsväxeln till H42 hade också en utväxling på 1.959:1, samma som den H41 överföring. Dock såg H41 transmissionen en utväxling av 4.925:1 i första växeln, medan H42 normerna började på 3.55:1. Dessa siffror hänför sig till antalet varv av motorn för varje varv av transmissionen. Den lägre växeln indikerar snabbare acceleration och mer kraft uppnås.
Axlar och Suspension

fram-och bakaxlar på Land Cruisers 1978 tillverkades av Toyota Motor företaget självt. Med genomsnittliga bakaxelutväxlingar av 4.111:1 i de flesta modellerna har en 4.875 utväxlingsförhållande erbjuds i BJ-44 modeller som hade H42 manuella växellådor. Den främre och bakre fjädring för alla kryssare modell Mark 1978 var ett grundläggande semi-elliptiska bladfjäder design. Varje fjäder är monterad på ramen med hjälp av en schackel, men samtidigt fäster axeln vid den givna kontaktpunkten. De flesta modeller av Land Cruisers presenterade både fram och bak trumbromsar, men BJ-44 modeller med dieselmotorer hade ventilerade skivbromsar fram.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/suvs/119653.html

Previous:
Next:

SUVs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.