Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> SUVs >> Content

Så ändrar frambromsarna på en Highlander

Toyota Highlander är en crossover SUV. I Japan och Australien kallas den Kluger (uttalas Klu-ger). The Highlander infördes till Japan och Australien under 2000 och till Nordamerika under 2001. Toyota Highlander använder skivbromsar i fronten. På vissa modeller kommer bromsbeläggen vara på insidan av bromsoket. I andra modeller, kommer bromsbeläggen vara anslutna till rotorn av en krok i varje ände av dynan, som ansluter till en ram på vilken bromsoket vilar runt rotorn. Tjockleken kommer bara glida av dynorna i dessa modeller. Saker du behöver
rörtång
Jack
Jack står
Ratchet set
Brake komprimeringsverktyget
Byte bromsbelägg
Visa fler instruktioner

1

Lossa hjulmuttrarna från båda framdäcken med rörtång. Höj Toyota från marken med hjälp av domkraft och vila ramen på domkraften. Avlägsna Toyotas framhjulen och ställ dem åt sidan.
2

ta bort lås muttrarna på baksidan av bromsok med spärr set och dra bromsok från rotorn. Dra kuddar från bromsok eller rotorn.
3

Placera push armen på komprimering verktyget på kolven och metallplattan mot bromsoket. Vrid handtaget tills tryckknappen armen tvingar tillbaka kolven i bromsoket.
4

Sätt i de nya bromsbeläggen i bromsoket eller på rotorn. Byt bromsok till rotorn och Dra fast muttrarna tills nötterna är ordentligt. Byt framdäcken till ramen och ersätta muttrarna till däcken.
5

Sänk Highlander till marken och helt dra åt muttrarna till vridmoment specifikationerna för den specifika årsmodell.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/suvs/119032.html

Previous:
Next:

SUVs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.