Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> SUVs >> Content

Hyundai Veracruz Vs. Lexus

Hyundai Veracruz är en lyx crossover SUV från koreanska biltillverkaren Hyundai. Tillgänglig sedan 2007, var Veracruz lanseras för att konkurrera direkt med stadsjeepar från lyx biltillverkare, däribland Lexus som hade producerat crossover stadsjeepar sedan mitten av 1990-talet. Medan Veracruz fångar mycket om Lexus-modeller den imiterar, viktiga skillnader kvarstår att göra det ett bättre alternativ för vissa, men inte alla, drivrutiner. Hyundai Veracruz Information

Efter att ha släppt av Veracruz i den sydkoreanska marknaden, gav Hyundai är en amerikansk debut för 2007 års modell. Den delar många egenskaper och mekaniska komponenter med kompakta Hyundai Santa Fe SUV men Veracruz är en mid-size modell med en 110 tums hjulbas och 190 tum total längd. Den Veracruz drivs av en 3,8 liters V6-motor som ger 263 hästkrafter vid jämfört med sexväxlad automatlåda. Efter inledande tester av Hyundai Veracruz fick högsta möjliga totala säkerheten rating från Insurance Institute for Highway Safety

. Delvis berodde på standard säkerhetsfunktioner såsom låsningsfria bromsar, flertal krockkuddar och antisladdsystem.

Veracruz finns i tre utföranden kallas GLS, SE och begränsad. Varje variant erbjuder en rad lyxiga bekvämligheter och uppgraderingar utseende. Nya Hyundai Veracruz modeller varierar i pris från mitten av $ 20.000 intervall till uppemot $ 35.000.
Lexus RX

Inom Lexus lineupen av fordon, modellen mest jämförbara till Hyundai Veracruz är crossover Lexus RX. RX har funnits sedan 1998 och omarbetades 2003, och igen 2009. Den andra generationen RX var en mid-size modell som dök upp för 2004 års modell, och var bland de modeller Hyundai riktade till Veracruz.

RX kom utrustad med en V6-motor och en fem-växlad automatisk växellåda . Det var tillgängliga med antingen fram-eller fyrhjulsdrift. Den var prydd med många lyxiga funktioner och kom i flera specialutgåvor inklusive en "Thundercloud" och "Pebble Beach" edition.

2005 Lexus introducerade RX Hybrid. Den använde en 211 motor hästkrafter bensin, tillsammans med ett par av elmotorer: a 167 hästkrafter motor för framhjulen, och en 68 hästkrafter motor för bakhjulen. RX Hybrid fick den övergripande bedömningen bränsleeffektivitet 25 miles per gallon.
Likheter

Hyundai Veracruz och Lexus RX har mycket gemensamt. Förutom att titta mycket lika, yttermått är också mycket lika. Varje fordon erbjuds med front-eller fyrhjulsdrift och har en V6-motor, med liknande prestanda betyg och total makt, samt dela den övergripande bedömningen bränsleeffektivitet nära 20 miles per gallon.

Veracruz och RX kommer också med många av samma standard lyx funktioner, såsom luftkonditionering, farthållare, makt automatisk fönster, dörrlås och dörrar bränsle, och en läder inslagna ratt. De har också båda kommer med satellitradio kapacitet som en del av ett ljudsystem som inkluderar CD, MP3, och tillgängliga DVD-stöd. Både Veracruz och RX också komma med säkerhetsfunktioner som inkluderar sidokrockkuddar gardin, låsningsfria bromsar och strålkastare halogen med automatiska tvättmaskiner.
Viktiga skillnader

En viktig Skillnaden mellan Hyundai Veracruz och Lexus RX är Hyundais tredje stolsraden. Detta ökar kapaciteten till 7, jämfört med 5 i Lexus. Fortfarande, de två fordon har en liknande kapacitet maximal last. En annan viktig skillnad är priset, med Lexus RX säljer för ca $ 6000 mer än en jämförbar utrustade Hyundai Veracruz från samma årsmodell.

Mellan de båda bilarna, är RX Hybrid är den enda hybrid eller alternativa drivmedel version tillgängliga. Även om bränsleekonomi är bara något bättre, är denna modell prissatt betydligt över liknande Lexus-modeller med konventionella drivlinor (och väl över Veracruz).

För
Jämförelse för köpare köpare, kan den viktigaste faktorn i valet mellan Hyundai Veracruz och Lexus RX vara varumärket. Utom för tillgängligheten av en hybrid version från Lexus, likheterna mellan Veracruz och RX överväger skillnaderna. Den ikoniska Lexus namnskylten, tillsammans med sitt löfte om tillförlitlighet, enkelt befaller en premie på bilmarknaden. Dock är Hyundai snabbt bygga sitt eget rykte och närvaron av en standard 10 year/100 ska 000 mil garanti lindra den oro som många potentiella köpare. Bortom tilltalande för kostnadsmedvetna

, är Hyundai Veracruz också en bättre alternativ för förare som förväntar sig att utnyttja den tredje sätesraden, förmodligen gör det mer lämpligt för familjer. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/suvs/118944.html

Previous:
Next:

SUVs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.