Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> SUVs >> Content

Pontiac Torrent Vs. Saturn Vue

Den Pontiac Torrent och Saturn Vue är crossover sport utility fordon tillverkade av General Motors. Båda fordonen har byggts på GM: s universella Theta-plattform. De har mycket gemensamt, men vissa viktiga skillnader i design och funktioner gör varje ett bättre val för vissa förare. Pontiac Torrent

medelstora Pontiac Torrent blev först tillgänglig som en 2005 modell, ersätter Pontiac Aztek crossover SUV. Den Torrent fanns med två olika V6-motorer och en fem-växlad automatlåda. Det kan också beställas i en all-wheel drive konfigurationen.

2007 Pontiac började erbjuda Torrent i en högpresterande GXP trim nivå. Denna modell presenterade en sex-växlad växellåda med manuell omställning växling. Det presenterade också den större av de två V6-motorer med en effekt på 264 hästkrafter. Andra tillägg till Torrent GXP inkluderade en sport suspension, huva skopor och 18-tums aluminiumfälgar. Särskilda alternativ på GXP ingår en DVD-spelare, i-dash GPS navigationssystem och en taklucka. Addera Saturn Vue

Saturn Vue har sålts sedan 2002. Det har funnits med en serie av 4 - och 6-cylindriga motorer, tillsammans med flera olika automatiska och manuella transmissioner. Den VUE erbjöds också med en kontinuerligt variabel transmission. Den VUE Red Line var en resultatorienterad upplagan som läggs sport fjädring, speciella 18-tums aluminiumfälgar, en premie ljudsystem och läderytor sittplatser. Den VUE erbjöds också som en "gröna linjen" hybrid. Denna modell presenterade en mild hybrid hjälpa systemet att förbättrad bränsleeffektivitet till den övergripande bedömningen av cirka 30 miles per gallon.

Saturnus omgjorda VUE för 2008 års modell. Den nya modellen var lik sin föregångare i fråga om storlek, motoralternativ och prissättning. En ny version av VUE Red Line och vue gröna linjen erbjöds också. Som mid-level crossover stadsjeepar, Pontiac Torrent och Saturn
Likheter

VUE har mycket gemensamt. Eftersom de var både General Motors produkter, såldes de med samma begränsade garanti och kortsiktiga tillförlitlighet och kundnöjdhet betyg har varit likartad. Vanliga bekvämligheter ingår ett system för ljud-CD, luftkonditionering, ett par 12 volts eluttag, full inredning mattor, makt automatiska fönster och dörrlås och en vanlig analog mätare kluster. Båda fordonen erbjuds plats för fem, med fyra dörrar och en bakre liftgate.

Båda modellerna var tillgängliga med standard framhjulsdrift plus en all-wheel drive alternativet. Dessutom har en högpresterande version av varje fordon som erbjuds i VUE Red Line och Torrent GXP.
Viktiga skillnader

De två största skillnaderna mellan Pontiac Torrent och Saturn Vue är storlek och pris. Medan Vue är klassificerad som en kompakt modell, är Torrent en mid-size. Detta innebär inte bara större yttermått men också en rymligare passagerarkabin för Torrent. Trots jämförbara funktioner och marknadssegment, som en större modell av Torrent var allmänt prissatta runt $ 4000 mer än en jämförbar utrustade VUE i varje årsmodell.

När det gäller prestanda, medan båda fordonen erbjöds i en särskild prestanda edition , Torrent GXP överträffar VUE röda linjen i de flesta kategorier. Men till skillnad från Torrent, var VUE också erbjudas som en hybrid, lägga ökad bränsleeffektivitet i mixen. Addera Jämförelse för köpare

Skillnaderna mellan Pontiac Torrent och Saturn Vue göra varje modell bättre för vissa kunder. För de som söker en hybrid eller helt enkelt bättre bränsleekonomi, är vue gröna linjen det självklara valet. Förare söker en resultatorienterad mid-level SUV kan komma att lockas till Torrent GXP, även om VUE Red Line förtjänar också beaktas i samma kategori. Den Torrent är också en betydligt större modell och kan därför vara bättre för familjer där flera passagerare är normen i stället för undantaget.

Ytterst valet mellan en Torrent och en VUE kan komma ner till varumärkeslojalitet för många. Varje fordon är utformad i linje med varumärkets styling image, med Torrent presenterar Pontiac skarpa linjer och Vue bedriver Saturnus mer rundade former. Begagnade exemplar av varje modell finns tillgängliga, med priser varierar kraftigt, så det finns en torrent eller VUE för nästan varje budget.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/suvs/118945.html

Previous:
Next:

SUVs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.