Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> SUVs >> Content

Skillnaden mellan en CUV & en SUV

Det kan vara svårt att initialt skilja mellan fordon crossover utility (CUV) och terrängbilar (SUV), men ta en närmare titt och likheterna i princip upphöra bortom de yttre drag. Även delningsfilter direkt härrör från stadsjeepar, bygg och huvudsakliga funktioner för de två fordonstyper kommer från motsatta ändar av spektrumet. Historia

De första stadsjeepar kan spåras tillbaka till andra världskriget då fordonen används specifikt för att transportera militära trupper i tjänst. Kort därefter blev de fordon populär på landsbygden på grund av deras terrängegenskaper. Med den ökande populariteten för stadsjeepar, tillverkare började snart bygga mer kostnadseffektiva CUVs, enligt Edmunds.com. Har
Construction

stadsjeepar normalt utrustad med två - eller fyrhjulsdrift och åtta-cylindriga motorer och bygger på en lätt lastbil chassi för sin stabilitet och styrka på och utanför vägen. Å andra sidan, är övergångar byggda på en bil plattform så att hur den fungerar och enheter liknar en bil i stället för en lastbil eller SUV. Delningsfilter vanligtvis är utrustade med framhjulsdrift och på fyra-eller sexcylindriga motorerna.
Fördelar

flesta stadsjeepar är utrustade med fyra hjul enhet, vilket innebär att alla fyra hjulen fungerar vid en given tidpunkt, vilket möjliggör de mest hållbara operationer. Kropparna av stadsjeepar har också en högre markfrigång, vilket gör dem väl lämpade för körning på grusvägar. Men vad stadsjeepar brist, delningsfilter besitter. Enligt Edmunds.com, eftersom CUV är byggt på en unibody chassi, är det mer bränsleeffektiv än en SUV och dess tillverkningskostnader är också sänks, vilket gör det mycket billigare för konsumenterna.
Nackdelar

grund av sin lastbil-liknande konstruktion, stadsjeepar har en relativt hög tyngdpunkt, vilket gör dem svårare att manövrera och benägna att rulla över när byter riktning abrupt. Deras enorma storlek gör dem också mer kostsamt på bränsle och inköpspris för konsumenterna. Även delningsfilter gör ganska bra med bränsle och inköpspris jämfört med stadsjeepar, de har inte de bogsering eller off-road kapacitet flesta stadsjeepar, enligt en artikel på AssociatedContent.com.
Market Trends

Under tidigare år har crossover popularitet stigit avsevärt sedan konsumenterna har insett att de kan dra nytta av det stora utrymme som erbjuds av stadsjeepar, men ändå kunna njuta av besparingar på gas inköp erbjuds av CUVs. På grund av detta, många biltillverkare rör sig bort från tillverkning stadsjeepar och producera mer kostnadseffektiva delningsfilter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/suvs/118933.html

Previous:
Next:

SUVs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.