Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> SUVs >> Content

Definition av SUV

Den sport utility vehicle, eller SUV, är en lastbil-baserade personbil som rymmer 08:55 passagerare. SUV: s rötter kan spåras till den pre-världskriget-eran Chevrolet Suburban, men har sedan dess utvecklats till en familj vagn. Arkitektur

SUV delar i huvudsak samma arkitektur som pickup tuck en kropp-on-frame konstruktion, fyra-wheel-drive kapacitet och tunga dragkapacitet.

Origins

Den första fabriken byggdes SUV var General Motors 1936 Chevrolet Suburban byggd på lastbilschassier, följt av militär jeep och senare den civila Jeep CJ, International Scout och Ford Bronco.
Addera Original stadsjeepar

Tidiga utilitaristiska stadsjeepar som Ford Bronco och International Scout, presenterade en kort hjulbas, fyra-wheel-drive och hög mark.

Banbrytande Explorer

Ford avgick från konventionella normer för SUV konstruktion genom att erbjuda en robust lastbil-baserade fordon som kunde sittplats upp till åtta med passagerar-bil bekvämligheter.


Crossover

crossover SUV avvek dessutom från den ursprungliga SUV konceptet med unibody personbilskomfort konstruktion, men att hålla de flesta SUV yttre egenskaper.
Typer

stadsjeepar kategoriseras som mini, såsom Suzuki Samurai, den kompakta, som Nissan Rogue, midsize, såsom BMW X5, crossover, som Ford Edge, och lyxiga modeller sådana som Cadillac Escalade.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/suvs/118839.html

Previous:
Next:

SUVs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.