Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> SUVs >> Content

Typer av SUV

Populariteten av sport utility vehicle har exploderat under det senaste decenniet som biltillverkare? Utbud av erbjudanden har utökats från mitten-och full-size SUV till mini, kompakt och versioner crossover. Sammanlagt finns det sju versioner av traditionella truck-baserade SUV eller modeller som liknar personbilen för köpare att välja. Bakgrund

SUV kan spåra sina rötter till andra världskriget-eran militär jeep med extremt kort hjulbas och robust konstruktion för off-road bruk. Den civila Jeep och senare Hummer fortsatte dessa rader av stadsjeepar. Även många stadsjeepar i dag är kapabla att användas i terräng, få lämna motorvägen, enligt truckchamp.com.
Mini SUV

Mini SUV var det första riktiga off vägfordon som exemplifieras av den korta Jeep Wrangler. Idag mäter mini SUV endast 162 inches lång. Dagens Fiat Sedici, som är en korsning mellan en riktig SUV och en minibuss med en 98,4-tums hjulbas, återspeglar aktuella mini SUV standarder. Den äldre Suzuki Samurai med en 79,9-tums hjulbas är också en mini SUV, enligt Consumer Guide.
Kompakt

kompakta SUV är något större än mini med ca 10 inches i längd och först kom ut på marknaden i slutet av 1980 med Chevrolet S-10 Blazer och Ford Bronco II. Presskroppar byggs liknande bilar med unibody konstruktion. Toyota RAV4 med en 100,8-tums hjulbas och Mitsubishi Outlander är komprimerar, enligt Consumer Guide. Addera Mid-Size SUV

medelstora versioner, t.ex. som Ford Explorer med en 113,7-tums hjulbas, är populära för rymliga interiörer och lastbil-liknande kvalitet. De flesta medelstora stadsjeepar kommer med en standard V-6 eller valfria V-8 motor. Morfar av den moderna medelstora SUV är Jeep Grand Cherokee, enligt Edmunds.com. Addera Crossover

crossover, även känd som CUV, har dykt upp som ett alternativ till SUV. Den crossover har kastat något sken av att vara en off-road truck-baserade SUV och omfamnade alla kännetecken på en personbil med undantag för exteriör styling. Den crossover gör att köpare att ha alla bekvämligheter i en bil, men har ett fordon som liknar i utseende till en off-road fordon. Exempel inkluderar den kompakta Audi Q5 och Ford Escape, den medelstora Honda Pilot, full storlek GMC Acadia och minibuss-inspirerade Dodge Journey, enligt US News.
Luxury SUV

Lyx stadsjeepar är full storlek fordon med en ungefärlig hjulbas på 116 inches och mäter över 200 inches lång. Dessa jättar har ett komplett utbud av lyxiga utnämningar lädersäten till navigation och underhållning ombord system. Tysklands Mercedes-Benz GL-Klass SUV med en 121,1-tums hjulbas representerar en av de bästa i sin klass, medan den något mindre, men inte mindre imponerande, är Cadillac Escalade den nordamerikanska versionen, enligt Consumer Sök.


Off-Road

Förlorade i tumultet kring den uppsjö av dagens SUV val är det faktum att fordonet var en gång en riktig terrängbil. Jeep CJ, senare Jeep Wrangler, den internationella Scout och den ursprungliga Ford Bronco presenterade korta axelavstånd, hög markfrigång och fyra-hjulsdrivna att navigera ojämn terräng. Kval för den nisch idag är Toyota 4runner, Nissan Xterra och något av Land Rover-serien, enligt jeep-history.com.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/suvs/118838.html

Previous:
Next:

SUVs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.