Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> SUVs >> Content

Hur man byter tändstift på en 2005 Honda Pilot

Bär något åtsittande mekaniker handskar för att undvika att krossa dina knogar. Var noga med att koppla bort batteriet eftersom en del av den specialiserade tändstift för 2005 års Honda Pilot kan leverera upp till en miljon watt medan bilen är igång. Det är inte den typ av erfarenhet du behöver från din Honda. Detta fordon har sex tändstift. En bit av dielektriskt fett på den yttre delen av pluggen är valfritt. Fettet är utformad för att skydda kontakten och kontaktdonet från korrosion. Saker du behöver
mekaniker handskar
tändstiftsnyckel och uttag
Tändstift
dielektriskt fett
Visa fler instruktioner
Byt tändstift
1

Koppla den svarta jordkabeln från batteriet.
2

Hitta gummi tändkablarna (avbildad i referenser) och försiktigt följa dem till tändstiften. Ta bort plastkåpan motorkåpan genom att ta bort de två fästskruvarna om locket hindrar ditt arbete.
3

Ta första tändstiftskontakten, i slutet av tråden som ansluts till tändstiftet, genom att försiktigt lägga handen på den. Vicka bort tändstiftet försiktigt utan att skada tändkabeln. Undvik att ta tag tändkabeln eller du kommer att skada den.
4

Placera ditt uttag på toppen av tändstiftet och vrid nyckeln moturs. Fortsätt att vrida och dra ut kontakten. Placera den nya kontakten i tändstiftshålet, försiktigt börja vrida den medurs och undvika korsgäng hålet, ett vanligt fel. Omvänd rotation av den nya kontakten om det verkar gå i ojämnt. Vrid pluggen i hålet så att den roterar genom de små spåren i motorn smidigt utan att skada dem.
5

Ta den andra boot tändstiftet genom att försiktigt lägga handen på den och vickar den från tändstiftet. Placera kontakten på toppen av det andra tändstiftet och vrid nyckeln moturs. Fortsätt att vrida och dra ut kontakten. Installera den nya kontakten och undvika strippa gängorna.
6

Ta den tredje tändstiftskontakten genom att försiktigt lägga handen på den och vickar bort tändstiftet. Placera kontakten på toppen av den tredje tändstiftet och vrid nyckeln moturs. Fortsätt att vrida och dra ut kontakten. Installera den nya kontakten och undvika strippa gängorna.
7

Ta den fjärde tändstiftskontakten genom att försiktigt lägga handen på den och vickar bort tändstiftet. Placera kontakten på toppen av den fjärde tändstiftet och vrid nyckeln moturs. Fortsätt att vrida och dra ut kontakten. Installera den nya kontakten och undvika strippa gängorna.
8

Ta den femte tändstiftskontakten genom att försiktigt lägga handen på den och vickar bort tändstiftet. Placera kontakten på toppen av den femte tändstiftet och vrid nyckeln moturs. Fortsätt att vrida och dra ut kontakten. Installera den nya kontakten och undvika strippa gängorna.
9

Ta bort den sista tändstiftskontakten genom att försiktigt lägga handen på den och vickar bort tändstiftet. Placera kontakten på toppen av den sista tändstiftet och vrid nyckeln moturs. Fortsätt att vrida och dra ut kontakten. Installera den nya kontakten och undvika strippa gängorna.
10

Kassera gamla pluggar ordentligt.
11

Anslut batteriet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/suvs/118936.html

Previous:
Next:

SUVs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.