Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Sedaner >> Content

Varför är konvexa speglar som används som backspeglarna?

Alla som har suttit i förar-eller passagerarsätet i en bil troligen har märkt den lilla formuleringen, "Objekt i spegeln är närmare än de verkar," som löper längs botten av passagerarsidan backspegeln. Vissa kan ifrågasätta logiken i att objekt verkar som om de är längre bort än de egentligen är, men anledningen är att använda en konvex spegel detta sätt ger föraren bästa synfält. Däremot är den breda vindrutan spegeln platt eftersom det är tänkt att visa vad som är direkt bakom bilen, inte långt borta åt sidorna. Vad är en konvex spegel

En konvex spegel är en som buktar utåt,? Det är, svänger det mot dig. Konvexa speglar kallas avvikande speglarna eftersom när ljuset reflekteras på dem, de strålar röra sig i motsatta riktningar. I speglarna kontrast konkava, vilket kurvan inåt, orsakar reflekterade strålarna konvergerar efter reflektion. En annan unik aspekt av konvexa speglar är att de skapar virtuella bilder. När ljusstrålarna reflekteras, kan de utvidgas till att möta bildens position men inte naturligt att gå igenom det på egen hand. Addera hur de fungerar
speglar

Konvex används för att se bakom bilar eftersom de bilder som de producerar är virtuellt men fortfarande upprätt. Det vill säga, kan bilden du ser i backspegeln skalas olika sätt, men det kommer inte vändas upp och ned. Konvexa speglar fungerar på två sätt. Först kan de reflektera parallella strålar av ljus på ett sådant sätt att de sprider i alla riktningar. Å andra sidan, kan de ta ljus som kommer från olika riktningar och reflekterar dem så att de är parallella. Det är denna andra metod som används i bilar.
Fördelar

För förare, är fördelen med att ha konvexa backspeglar enkelt. Konvexa speglar tillåter förare att se mer eftersom de ger ett större synfält genom att skala ner de objekt de återspeglar. Att jämföra, plana speglar visar föremål på exakt avstånd och storlekar och konkava speglar, samtidigt kunna visa riktiga bilder, ofta invertera bilder också. Därför, konvexa speglar ger den bästa upprätt synfält för föraren.
Nackdelar

Avvägningen att använda konvexa speglar för bil backspeglar är att de gör det verka som dessa objekt är på ett större avstånd än vad som är sant. Det är därför varningen "Objekt i spegeln är närmare än de verkar" är nödvändigt på bil speglar.
Andra användningsområden
Använd en konvex spegel för att se vem som kommer upp på vägen bortom en blind tur.

Förutom backspeglar, är konvexa speglar används i många bekanta miljöer. Butiksinnehavare placerar dem ofta högt i avlägsna hörn för att hålla ett öga på avlägsna gångarna. Den virtuella, skalade bilden sådana speglar reflekterar tillåter affärsinnehavaren att se mer av vad som händer i butiken. Dessutom kan konvexa speglar användas nära blinda svängar för att ge förarna en inblick i vad som kan gömma sig bakom hörnet. Dessa ses ofta på parkeringsplatser strukturer. I båda dessa fall, liksom i bilen exempelvis konvexa speglar som används för säkerhet och trygghet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sedans/136041.html

Previous:
Next:

Sedaner

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.