Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Sedaner >> Content

Hur Jumpstart en Chrysler Concord

Det finns en välbekant, sjunkande känsla när du inser att du har lämnat din bils strålkastare på hela dagen. Återvänder till parkeringsplatsen, hittar du din bil inte startar, eftersom batteriet inte har någon makt att skicka till startmotorn. Glömmer om lamporna är inte den enda möjliga orsaken till detta, din generator (som laddar ditt batteri från motorns effekt) kan ha brutit ner. I det här fallet, behöver du en annan bil eller ett batteri booster att få fart på motorn. Att göra detta med en Chrysler Concorde följer samma enkla förfarande som med någon annan bil. Saker du behöver
Startkablar
Battery Pack Review Second bil
Visa fler instruktioner
få en skjuts från en annan bil
1

Fråga annan förare för hjälp. Du kan använda kraften i hans bils batteri för att starta din genom att ansluta två med startkablar.
2

Park den andra bilen nos-mot-nos med din.

3

Öppna huven på din Concorde och lokalisera batteriet. Det är en stor, plastlåda med två metall plintarna märkta med positiva och negativa tecken. Den exakta platsen varierar beroende på årsmodell på din bil, det är lätt att se i motorrummet, eller du kan kontrollera din manual för batteriets placering
4

Pressa plastklämman på. ena änden av den positiva kabeln (oftast röd) för att öppna den, och sedan låta plåttänderna av klippet nära runt den positiva polen på det urladdade batteriet.
5

Fäst den andra änden av den positiva kabeln till den positiva polen på arbetet bilens batteri.
6

Anslut den negativa (svarta) kabeln till den negativa polen på bra batteri.
7

Fäst gratis änden av den svarta kabeln till en glänsande, omålad solid metall komponent i den döda bilen. En bult i motorn området brukar fungera bra. Undvik att ansluta den till det urladdade batteriet själv, eftersom detta riskerar en explosion som det gnistor. Eftersom batteriet är jordat till bilen ram, ansluter klippet håll sluter kretsen på samma sätt. Att se en gnista när du gör den här anslutningen är normalt.
8

Starta bra bil och låta motorn gå en bit för att ladda batteriet. Gasa med den i "Park" till rev upp motorn och ladda batteriet snabbare.
9

Stäng av bra bil och försöka starta den döde. Detta undviker den höga elektriska belastningen skadar generatorn av bra bil, men det kan inte alltid. Om den döda bilen inte startar på detta sätt, slå på bra bil och rev motorn för att ladda batteriet, och försök sedan igen.
10

Felsökning. Om den döda bilen inte har startat, se till att alla elektriska apparater inuti den är avstängd. Kontrollera att anslutningarna är rena, och prova en annan uppsättning startkablar. Om det fortfarande inte startar, är problemet förmodligen i din starter, och du kommer att behöva en fiberkabel.
Starthjälp med ett batteri
11

Charge upp batteriet hemma genom att ansluta den till en vägg, sedan packa in den i bilens bagageutrymme.
12

Pop Concorde huva och anslut den röda positiva kabeln från laddaren till den positiva polen.

13

Anslut den svarta kabeln till en omålad metall bult på bilen, och slå sedan på batteriet och försöker starta din bil. Samma felsökning strategier - kontroll för rena anslutningar, elektriska apparater och slitna kablar - ansök här Addera
. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sedans/135859.html

Previous:
Next:

Sedaner

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.