Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Skotrar >> Content

Skillnaden mellan en Scooter & Moped

Mopeder och skotrar är populära transportmedel, särskilt i storstadsområdena och i länder där överbeläggning och kostnaden för bensin gör det opraktiskt att köra en bil. Känd för sin bränsleeffektivitet och billigt underhåll, mopeder och skotrar ge ryttare en låg kostnad alternativ till att köra en bil, tillsammans med en chans att uppleva det fria när du reser. Även om det inte alltid är uppenbart, det finns några viktiga skillnader mellan mopeder och skotrar. Pedaler /Transmission

mopeder eller motoriserade pedal cykler, heter så på grund av användningen av pedalerna, som på en cykel, för att starta motorn. Mopeden sitter på ett stativ, med bakhjulet förhöjda, medan de rider pumparna pedalerna medan du håller i kopplingen för att starta den. Skotrar har en nyckelharpa tändning, automatisk växellåda och inga pedaler.
Motor

Skotrar kan ha en motor dimensionerad allt från 50cc till 800cc, varierar kraftigt från modell till modell . Motorer större än 50cc kräver en ryttare att inneha en licens för att köra maskinen i de flesta stater. Moped motorer ofta topp ute på 50cc och är av en enklare konstruktion, som har en kammare där bensin och olja blandas driva och smörj in kolven.
Fuel
< p> Skotrar har motorer som använder motorolja enbart för smörjning, liknande bilar, och ta vanlig bensin. Mopeder använder en blandning av bensin och 2-taktsolja eftersom de har 2-taktsmotorer, väldigt likt vissa gräsklippare och motorsågar.
Hjul

Skotrar har normalt hjul mindre än 16 inches i diameter, vilket leder till en uppenbar visuell skillnad mellan skotrar och mopeder. Moped hjul är ofta i nivå med de av motorcyklar, som är passande för en cykel utformad för att se ut och kännas som en liten motorcykel.
Hastighet
mopeder

Stock, med en 50cc motor, topp sina hastigheter ut mellan 30 och 35 mph. I många stater, är ett fordon som färdas snabbare än 30 km /h vara en motorcykel och skall vara licensierade. På grund av de varierande storlekar på sina motorer, kan skotrar variera i sin toppfart. Men eftersom varken cykel klarar av lämpliga hastigheter, är de inte tillåtna på motorvägar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/scooters/120671.html

Previous:
Next:

Skotrar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.